Antalya'da seralar buz kesti

Antalyalı çiftçiler, uzayan kış koşullarında türlü zorluklarla ile baş etmeye çalışıyor. Örtü altında buzlanmaya karşı don nöbeti tutarak ürünlerini korumaya çalışan üreticiler, ürünlerinin heba olmaması için seralarda soba yakıyor.

Antalyalı çiftçiler, uzayan kış koşullarında türlü zorluklarla ile baş etmeye çalışıyor. Örtü altında buzlanmaya karşı don nöbeti tutarak ürünlerini korumaya çalışan üreticiler ürünlerinin heba olmaması için seralarda soba yakıyor. Gece boyu seraların üzerini kaplayan buzlar büyük zararlara neden olabiliyor.

Antalya Kumluca’da örtü altı üretimin kahramanı çiftçiler, uzayan kış koşullarında türlü zorluklarla mücadele ediyor. Akşamdan sabaha kadar süren don nöbetleri ağır kış şartları yüzünden bu yıl daha da uzadı.

Ürünün heba olmaması için seralarda kurulan sobalar yakılıyor. Düzenli ısı ölçümü ile ortamın belli bir sıcaklıkta kalması sağlanıyor.

OLUŞAN ZARAR YÜZÜNDEN MALİYETLERE MALİYET EKLENİYOR

Gece boyu seraların üzerini kaplayan buzlar güneş ve rüzgârla buluşunca plastik örtülerde kesikler oluşuyor. Bu da büyük maliyet ve ürün kaybı anlamına geliyor.

Görünen, görünmeyen tüm zorluklar, maliyetler ve o büyük emek, çiftçinin hangi şartlarda Türkiye’yi ve dünyayı doyurduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, dört mevsim üretimin merkezinden, afetsiz, bereketli sezonlar diledi.

# türkiye # antalya # kar # sera # kış # don # Antalya sera # mahsül