''Kadın güçlendikçe şiddet azalacaktır''

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, kadına yönelik şiddete karşı topyekun mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yapan Aksal, şiddetin önlenmesi için kadınların güçlendirilmesine dikkat çekti. Kadınların üretime katılmasını isteyen Aksal, uyuşturucuyla mücadelenin aile birliği için de önemli olduğunu söyledi.

Kamera: Tansev Kara

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, kadına karşı şiddetin nasıl önleneceğini anlattı. Uyuşturucuyla mücadelenin devam ettiğinin altını çizdi:

Kadına ve sağlıkçılara yönelik şiddetin önlenmesini hedefleyen kanun teklifi Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda görüşüldü. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapacak teklifin ayrıntılarını Ulusal Kanal’a anlattı.

- Failin duruşma öncesi veya duruşma sırasında daha iyi davranması kılığına kıyafetine dikkat etmesi indirim sayılıyordu. Yeni kanun teklifimizle indirim sebebi sayılması için somut olarak bir pişmanlık emaresi göstermesi gerekiyor. Kadına yönelik kasti eziyet, şiddet durumunda ağırlaştırıcı cezalar geliyor. Israrlı takip de Türk Ceza Kanunu’na giriyor. Bu yasal düzenlemeyle de hem hakimlerimizin karar verirken eli daha güçlenecektir hem kadınlarımızın.

Fatma Aksal, kadına yönelik şiddete karşı topyekun mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi:

- Kadına yönelik şiddeti önlemek keşke sadece mevzuatta değişiklik yaparak mümkün olsaydı. Kadına yönelik şiddeti önlemek toplumsal, topyekûn bir mücadele gerektiriyor.

Komisyon Başkanı Aksal, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kadının güçlendirilmesi gerektiğini de vurguladı. Kadının üretime katılması gerektiğini ifade etti:

- Kadın güçlendikçe hayatın her alanında ekonomiden sosyal hayata siyasi hayata, karar alma mekanizmalarına katıldıkça kadın güçlendikçe kadına yönelik şiddet de daha azalacaktır diyorum.

Aile birliğine dikkat çeken Aksal, uyuşturucu bağımlılığının şiddeti artırdığını belirtti. Uyuşturucuyla mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini işaret etti.

- Sadece kadına yönelik değil işin içine uyuşturucu girince suç işleme oranı hem şiddet olayı da artıyor. Suç unsuru çok yüksek oluyor. Bu konuda da çok mücadele ediyoruz. Aile çok önemli. Aile ne kadar güçlüyse kadın o kadar güçlü oluyor. Her alanda olduğu gibi uyuşturucu ile de mücadelemiz devam ediyor.
# ak parti # uyuşturucu # türk # ceza # duruşma # kadına şiddet # Ulusal # şiddet # türk ceza kanunu # fatma aksal # Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu