Akşener'den Furkan Vakfı'na destek

Furkan Vakfı'nın Adana'daki kışkırtma yürüyüşüne Millet İttifakı'ndan son destek açıklaması İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi. Polise yapılan saldırıları görmezden gelen Akşener, Furkancılara yapılan müdahaleyi ise eleştirdi. Dış politikadaki gelişmeleri de değerlendiren Akşener, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hedef aldı.

Adana Valiliğinin izin vermediği Furkan Vakfı'nın kışkırtma yürüyüşüne CHP, DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nin ardından bir destek açıklaması da İyi Parti'den geldi. Polise saldırıları görmezden gelen Akşener, müdahale üzerinden başörtüsü kışkırtması yaptı:

- Biz sanıyorduk ki Sayın Erdoğan için bu ülkenin tüm dindar kadınları birer kız kardeştir. Başı açık kadınlarımız için ne düşündüğü zaten İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasıyla ortadadır. Meğer işin aslı öyle değilmiş. Adana’da yaşananlar bize gösterdi ki, başörtülü olmak, Erdoğan'ın bacısı olmak için yeterli değilmiş.

BATI'NIN YANINDAN RUSYA'YI HEDEF ALDI

Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, NATO kuşatmasına karşı askeri harekat başlatan Rusya'yı da hedef aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i despot olmakla suçladı:

- Putin Çar olma hayali uğruna, Rusya’yı bataklığa sürükledi. Rusya; bir despotun servetini koruma arzusunu, ulusal çıkar olarak tanımladı. Rusya bir despotun kişisel paranoyasını, millî güvenlik; servetini koruma arzusunu da ulusal çıkar olarak tanımladı; manzara size de bir yerlerden tanıdık geliyor mu? tiranların, gerçeklik algıları bozuktur.
# istanbul # chp # adana # rusya # Ukrayna # Putin # İyi Parti # tbmm # son dakika # deva partisi # nato # meral akşener # Ulusal # harekat # Partisi # furkan vakfı