Binlerce piyangocu seyyar bayiliği bıraktı

Milli Piyango İdaresi’nin işletmesi özel sektöre devredilince ilk olarak seyyar bayilerin karları azaltıldı. Türkiye’de 10 bin Milli Piyango esnafı seyyar bayiliği bırakmak zorunda kaldı.

Türkiye’de 10 bin Milli Piyango esnafı seyyar bayiliği bırakmak zorunda kaldı.

Milli Piyango İdaresi’nin 2019’da Demirören Holding-İtalyan Sisal ortaklığına geçmesiyle birlikte bayilerin sorunları arttı. İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak, esnafın zor bir 3 yıl geçirdiğini söyledi.

Yeni sistemin eskiyi arttığına dikkat çeken Paşa Çakmak, İzmir’de yılbaşında 250 bin sahte bilet satıldığını belirtti.

Milli Piyango İdaresi ilk yıl 7.5 milyar lira hasılat garantisi ile Demirören-Sisal grubuna devredildi. Amaç daha fazla bilet satarak ve yeni şans oyunları geliştirerek geliri yükseltmekti fakat ilk önce esnafın kar oranı aşağı çekildi, ardından basılan bilet sayısı da düştü.

Türkiye Varlık Fonu, Milli Piyango’nun nakit çekiliş hakkını 10 yıllığına Demirören-Sisal ortaklığına verdi ancak ‘eşya piyangosu’ hala Milli Piyango Genel Müdürlüğü’nde. İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslendi, “eşya piyangosu yapalım geliri savunma sanayine aktaralım” dedi.

Milli Piyangocular İtalyan Sisal Grubunun sistemden çekilmesini istiyor. Bu sayede 3 yıl öncesinde olduğu gibi kar oranını yükseltilerek, küskün 10 bin seyyar piyangocunun yeniden işbaşı yapacağını düşünülüyor.

# İzmir # izmir # türkiye # erdoğan # milli # cumhurbaşkanı # bilet # savunma # milli piyango