Haber- İş'ten stokçuluğa tepki

Türkiye Haber-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısını yaptı. Toplantıda çalışma hayatı başta olmak üzere siyasette yaşanan gelişmeler de değerlendirildi. Sonuç bildirisinde, stokçuluk yapanlara, fahiş fiyat uygulayanlara da tepki gösterildi.

Türk-İş'e bağlı Haber-İş Sendikası 25 Mart'ta Ankara'da Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nu topladı. Toplantıda artan enflasyon ve temel gıdaya gelen zamlara karşı sendikanın imzaladığı ek zam protokolleri değerlendirildi.

Başkanlar Kurulu'nun sonuç bildirisinde imzalanan başarılı sözleşmeler hatırlatıldı. Onlardan biri de Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile yapılan ek sözleşme protokolü oldu. Bildiride, "Ek zam protokolü ile üyelerimize toplam yüzde 37,5 oranında zam yapılmıştır" denildi.

PTT A.Ş. ile kamu çerçeve protokolü kapsamında yapılan sözleşme, RTÜK ile ek protokol anlaşması da bildiride yer aldı.

Sendika sosyal medyada genel merkeze yönelik karalama kampanyası yapan çevrelere karşı da üyelerini uyardı. Bildiride, "Örgütlenme çalışmalarımıza balta vurmaya çalışanların karalama kampanyalarını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sonuç bildirisinde, stokçuluk yapanlara, fahiş fiyat uygulayanlara da tepki gösterildi.

Öte yandan, Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'da başlattığı operasyon da sendikanın gündemindeydi. Sonuç bildirisinde, ateşkesin sağlanması talep edildi.

# rusya # Ukrayna # ekonomi # türk # haber # gündem # oldu # nato # tepki # hak iş # mart # stokçuluk # video haber