CHP'den hükümete seçim kanunu tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kanun teklifi üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. “Kanunu istediğiniz gibi değiştirin, sizi göndereceğiz arkadaş” diyen Kılıçdaroğlu, 6 siyasi partinin seçim güvenliği konusunda anlaşmaya vardığınını söyledi. CHP Lideri ekonomi ile ilgili hükümete 5 öneride bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kanun teklifi üzerinden Cumhurbaşkanı’na tepki gösterdi. 6 siyasi partinin ikinci kez bir araya gelmesi gündemindeydi:

- Hangi kanunu getirirlerse getirsinler koltuğu korumak için efendim şöyle böyle değişiklik yapalım. Anlamadıkları bir şey var bu millet kararını verdi zaten. Barışmaya, helalleşmeye ihtiyacımız var. ayrılmaya değil birlikte olmaya ihtiyacımız var. 6 lider ikinci kez bir araya geldik.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, barajı yüzde 7’ye düşürecek seçim kanun teklifi üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslendi.

- Kanunu istediğiniz gibi değiştirin, sizi göndereceğiz arkadaş, Türkiye'nin birliğe ihtiyacı var.

CHP'DEN 6'LI ANLAŞMA AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, 27 Mart’ta ikinci kez buluşan 6 siyasi partinin seçim güvenliği konusunda anlaşmaya vardıklarını da hatırlattı:

- Bunların ne yapacağını biliyoruz her türlü dalavera bunların işi ama bizim görevimiz de madem ki bunları biliyoruz önlemini alacağız. 6 lider bu konuda anlaştık sandık-seçim güvenliğini sağlayacağız.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümete ekonomiden tarıma 5 öneride de bulundu.

# chp # türkiye # erdoğan # mhp # ak parti # kemal kılıçdaroğlu # millet ittifakı # tepki # cumhur ittifakı # mart # Seçim Kanunu