''Türkiye'yi hedef alan Biden'ın bugünkü hedefi Rusya'dır''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul'da gerçekleştirdiği müzakereler ile ilgili konuşan Devlet Bahçeli, ''Dileğimiz Putin ile Zelenski'nin yüz yüze görüşmelerini İstanbul'da yapmalıdır.'' dedi. Devlet Bahçeli, ABD'ye yönelik de eleştirilerde bulundu. ABD'nin savaştan rahatsız olmadığını belirten Devlet Bahçeli, ''Dün Türkiye'yi hedef alan Biden'ın bugünkü hedefi Rusya'dır'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirdiği müzakere görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Devlet Bahçeli, ateşkes ve barış arayışlarının İstanbul'da ele alınacak olmasının umut verici olduğunu kaydetti.

Bu gelişmeyle Türkiye'nin tarafsız politikalarıyla güvenilir bir ülke olduğunun tescillendiğini ifade eden Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

- Dileğimiz Putin ile Zelenski'nin yüz yüze görüşmelerini İstanbul'da yapmalıdır. Biz çatışmaların son bulmasını, statükonun yeni baştan ele alınmasını arzuluyoruz. Geçmişte Rusya yanlısı olarak mangalda kül bırakmayanlar bugün 1 numaralı Amerikancı kesilmişlerdir.
- İstanbul Dolmabahçe rıhtımına demirleyen ABD'nin 6. filosuna 17 Temmuz 1968'de saldıranlar utanmadan, sıkılmadan o filonun tayfası, kurşun askeri haline gelmişlerdir. Bunların dünü mü doğruydu? Bize göre bu namertlerin dünü de yanlıştı, bugünü de yanlıştır. Yeri gelir Rusya yanlısı yeri gelir ABD taraftarı olurlar ancak Türkiye'yi hayatlarında ağızlarına alamazlar. Türkiye nerede duruyorsa bunlar karşısında yer alır. Biden devşirmelerinin emperyalizmin kuklalarının, ülkelerimize yönelik kurulmuş tuzak olduğunu artık hiç kimse yok sayamaz. İşte CHP bunların topal siyaset ayağıdır.
- Zillet İttifakı'nın Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Batı bloğuna kandaşlık yapması sırf göze girmek üzere şekillenmiş küstah ve köhne bir sapmadır. Bunlara gelin Türkiye'nin haklarının savunun derseniz öncelikle neyi kazanıp neyi kaybedeceklerine bakarlar. Vatan ve millete yan bakanlara sessiz ve seyirci kalmak şerefli ve onurlu bir davranış mıdır? Biz hiç kimsenin milletine bakmadan, derisinin rengine odaklanmadan ilkelerimiz ne diyorsa Türkiye'nin hakları ne gerektiriyorsa siyasetimizi ona göre belirliyor, ona göre hareket ediyoruz.

''DÜN TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN BİDEN'IN BUGÜNKÜ HEDEFİ RUSYA'DIR''

ABD'nin savaştan rahatsız olmadığını dile getiren MHP lideri Devlet Bahçeli, geçmişte Türkiye'yi hedef alan ABD Başkanı Joe Biden'ın yeni hedefinin Rusya olduğunu ifade etti:

- Biden hem hukuktan hem demokrasiden söz açıp da ülkelerin rejimlerinin değişmesini ne hakla isteyebilmektedir? Dün Türkiye'yi hedef alan Biden'ın bugünkü hedefi Rusya'dır. Okyanusun karşı kıyısından bakınca Türk ve Müslüman çocuklarının ölümü masum bir vaka olarak mı görülüyor? Biz hiçbir ülkenin yanında veya karşısında değiliz, olamayız, olmamalıyız.
- ABD bu savaştan rahatsız değildir, bilakis uzamasından yanadır. Stratejik çıkarlarına uyan budur. Serseri mayınların kimlerin tuzağı olduğu, işin özünde muamma değildir. Çok dikkatli, temkinli olmak hayati derecede mühimdir. Kanlı savaş NATO'ya yeni bir ruh katmış, öldüğü söylenen beyin yeniden çalışmaya başlamıştır.

6'LI YUVARLAK MASA TOPLANTISI

MHP liderinin gündeminde Millet İttifakı ve bileşenlerinin ikinci toplantısı da vardı. Bahçeli, her ne kadar masada yer almasa da talepleri ortak açıklamalara yansıyan PKK'nın siyasi uzantısına HDP'nin yanına Kuytulcuların da eklendiğini söyledi.

- Masa altına saklanan sabıkalı ve suçlu sayısı böylelikle ikiye ulaşmıştır. Bu ittifakın adı zillet olduğu kadar aynı zamanda Kuytul ittifakı olarak hafızalara kazınmıştır. Gönül ister ki, dürüst olsunlar, mert olsunlar, HDP ile Kuytul’u da yanlarına alarak yuvarlak masanın çapını genişletsinler.

MHP LİDERİNDEN 3 YENİ ÖNERİ

Öte yandan Bahçeli, gıda ve enerji alanında 3 öneri de gündeme getirdi.

- Birinci stratejik tedbir olarak, gıda güvenliğinin tam ve eksiksiz sağlanması şarttır. Çiftçilerimize sağlanacak devlet desteği ürünün arz ve talebini dikkate alan, üretim maliyeti ve ürün fiyatı dengesini gözeten, afetlere karşı koruyan bir anlayışla yapılandırılmalıdır. İkinci stratejik tedbir olarak, enerji arz güvenliğinin temin ve takviye edilmesidir. Üçüncü stratejik tedbir olarak, özellikle bazı mal ve hizmetlerin, yine bir kısım gıda ve diğer ürünlerin fiyatlarında görülen hormonlu artışlara karşı caydırıcı ve etkili önlemlerin sürdürülebilir mahiyette alınmasıdır.
# istanbul # chp # abd # türkiye # rusya # Ukrayna # mhp # devlet bahçeli # tbmm # türk # son dakika # millet ittifakı # nato # Devlet # enerji # dolmabahçe # dolmabahçe sarayı