MEB ile Pakistan Büyükelçiliği’nden kompozisyon yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı ile Pakistan Büyükelçiliği’nin düzenlendiği Cinnah Genç Yazarlar Ödülü Kompozisyon Yarışması’nın ödülleri sahiplerine verildi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar lise öğrencilerin katıldığı yarışmanın töreninde konuştu. Aşkar, “Atalarımızın geçmişte inşa ettiği kardeşlik ve dostluk köprüsünü güçlendirmek bizim görevimizdir” dedi.

Lise öğrencileri için yarışma düzenlediler. İki ülke arasındaki iş birliğine vurgu yaptılar.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Pakistan Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’deki lise öğrencileri için "Cinnah Genç Yazarlar Ödülü Kompozisyon Yarışması düzenledi. Pakistan’ın kurucusu Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah’tan adını alan makale yarışmasının ödül töreni Ankara’da yapıldı. Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, yarışmadaki öğrenciler, akademisyenler, diplomatlar katıldı.

Bu yıl yarışmanın teması “Pakistan-Türkiye Kardeşlik İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği” olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, törende konuştu. “Atalarımızın geçmişte inşa ettiği kardeşlik ve dostluk köprüsünü güçlendirmek bizim görevimizdir” diyen Aşkar, makalelerin dostluğun somut belgeleri olduğunu vurguladı.

Pakistan Büyükelçisi Muhammed Sayrus Gazi, bu yıl iki ülke arasındaki ikili diplomatik ilişkilerin 75’inci yılını kutladığını hatırlattı. Ödül töreninin güzel dostluk ve kardeşlik yolculuğunda harika bir an daha yaşattığını belirtti. Gazi, makaleye ismini veren Cinnah’ın iki ülke arasındaki ölümsüz kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmek için kilit bir rol oynadığını kaydetti.

Yarışmada Trabzon 88’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Kader Uludüz birinci oldu. İkincilik ödülü Hatay Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi’nden İbrahim Dönmez’e, üçüncülük ödülü Konya Selçuklu Anadolu Lisesi’nden Nida Nur Özmen’e gitti.

Adana Çamlıbel Şehit Kamil Yelmen Anadolu Lisesi’nden Maşallah Demir, Batman Merkez Özel Batman Sınav Koleji’nden Cemre Tuana Ata da Onursal Mansiyon ödülü aldı. Adana Atakent İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ezgi Göçer de mansiyon ödülünü alanlar arasında yer aldı.

# ankara # adana # türkiye # milli # hatay # eğitim # milli eğitim bakanlığı # pakistan # oldu # yarışma # lise # İMKB