''Hürkuş'' doğuya kanat çırptı

‘Hürkuş’ doğuya kanat çırptı. Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş oyunu, Diyarbakır'da sahnelendi. Türkiye Sanatçılar Birliği başkanı ve tiyatrocu Murat Demirbaş sahnede, ilk Türk uçağı Vecihi K-6’yı üreten ilk pilotlarımızdan Vecihi Hürkuş’un hikâyesini anlattı.

Tiyatro sanatçısı Murat Demirbaş’ın oynadığı “Bir Tayyareci: Vecihi Hürkuş”, doğu turnesine çıktı. Daha önce Şırnak'ta oynayan Demirbaş, bu kez Diyarbakır'da izleyiciyle buluştu.

Mansur Erk’in yazdığı, Orhan Karataş’ın yönettiği “Bir Tayyareci: Vecihi Hürkuş”, oyunu Meddah geleneğinin son ürünlerinden.

Sezai Karakoç Kültür Merkezin'de oynanan oyun büyük beğeni aldı. Sahnede ilk Türk uçağı Vecihi K-6’yı üreten ilk pilotlarımızdan Vecihi Hürkuş’un hikâyesi anlatıldı.

Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı ve Tiyatrocu Murat Demirbaş aynı oyunu 31 Mart'ta da Ağrı’da Ağrı Belediyesinin katkılarıyla 3000 kişilik bir salonda sahneleyecek.

# Diyarbakır # türkiye # türk # tiyatro # son # mart # Vecihi Hürkuş # Türkiye Sanatçılar Birliği # Mansur Erk # murat demirbaş