HDP'nin çağrısına CHP'den ilginç savunma

PKK’nın siyasi uzantısı HDP, iktidarı devirmek için Millet İttifakı ve bileşenlerine ''ürkek davranmayın'' çağrısı yaptı. Malatya’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Büyük barışın kilidini açacak şey Kürt sorununda demokratik çözümdür. Değişim istiyorsanız cesur olun” dedi. HDP’nin bu çağrısı CHP’ye soruldu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bu çağrının hem iktidar hem de muhalefetteki partilere yapıldığını savundu.

HDP’nin iktidarı devirmek için Millet İttifakı’na yaptığı çağrıya CHP’den ilginç bir savunma geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iktidarı devirmek istediklerini söyleyen HDP'nin aslında barış çağrısı yaptığını savundu.

Malatya’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iktidarı devirmek için Millet İttifakı ve bileşenlerine seslendi. Sancar, PKK'nın talebi olan açılım çağrısı yaptı:

- Evet, iktidarı göndereceğiz ama yerine benzer zihniyeti farklı bir görüntüyle sürdürmek isteyecek bir iktidar da istemiyoruz. Kuru değişim mesajlarıyla, teknik programlarla, ürkek mesajlarla bu kadar ağır sorunları çözemezsiniz. Ürkek davranmayın. Değişim istiyorsanız cesur olun. Bu ülkede değişim, büyük barışla gelir. Büyük barışın kilidini açacak şey, Kürt sorununda demokratik çözümdür.

Bu çağrı, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a soruldu. Öztrak, çağrının hem iktidar hem de muhalefetteki partilere yapıldığını öne sürdü:

- Sayın Sancar'ın sözlerini gördüm. Kendisi yaptığı çağrının barış çağrısı olduğunu söylüyor. Hem iktidardaki partilere hem de diğer partilere bu çağrıyı yaptığını söylüyor.
# chp # pkk # hdp # hükümet # millet ittifakı # faik öztrak # iktidar # mithat sancar