Atak Filipinler ordusuna güç verecek

Terörle mücadelenin göz bebeklerinden olan T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri'nin ilk yurt dışı teslimatı Filipinler Hava Kuvvetlerine yapıldı. İhraç edilecek 6 helikopterden ilk 2'si bu ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine katıldı.

Terörle mücadele etkin rol alan T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri sınırları aştı. İlk yurt dışı teslimatı Filipinler Hava Kuvvetlerine yapıldı.

İki Atak helikopteri ve bir C-295 nakliye uçağı Filipinler ordusunun envanterine girdi. Col Jesus Villamor Hava Üssü’nde tören düzenlendi.

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, yeni teslimatlar nedeniyle Filipinler Hava Kuvvetleri için "harika bir gün" yaşadıklarını söyledi.

Atak helikopterinin Filipinler için bir ilk olduğunu vurgulayan Lorenzana, Atak helikopterinin Filipinler'in terörle mücadelesine destek vereceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de iki dost ülke için tarihi bir ana tanıklık etmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Demir, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacının yüzde 80'den fazlasının yerli olarak karşılandığını bildirdi.

Türk savunma sanayisi firmaları Filipinler'e bugüne kadar zırhlı araç, mühimmat, fişek, tabanca ve gece görüş dürbünün aralarında bulunduğu bir dizi ürün ihraç etti. 2020 yılında 6 Atak helikopteri için de sözleşme imzalandı.

İkinci paket Atak helikopteri satışı kapsamında Filipinler tarafına taslak fiyat teklifi verildi ve görüşmelere başlandı.

Atak, kendi sınıfındaki en etkin taarruz helikopteri olarak dikkati çekiyor. İlk teslimatı 2014 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığına yapılan Atak'tan bugüne kadar 70'ten fazla üretildi.

3 saat havada kalabilen, 5 ton kalkış ağırlığına sahip Atak, taarruz, silahlı keşif, silahlı destek, silahlı koruma, hava savunma sistemlerini tahrip, derin taarruz, meskun mahal muharebesi gibi görevleri başarıyla yerine getiriyor.

# fiyat # terörle mücadele # türk # tabanca # helikopter # Yurt # Filipinler # atak # ismail demir # T129 ATAK