Kılıçdaroğlu randevusuz ziyaret geleneğini sürdürdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devlet kurumlarına randevusuz gitme geleneğini sürdürdü. Randevusuz gittiği kurumdan içeriye alınmayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’na seslendi. Et ve Süt Kurumundan da muhatabın Tarım ve Orman Bakanlığı olduğu yönünde açıklama geldi.

Bir kez daha davetsiz gitti. Randevusuz gittiği içinde de kuruma alınmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Nisan saat 21.52’de sosyal medya hesabı üzerinden Et ve Süt Kurumuna gideceğini açıkladı. Randevusuz gittiği kuruma alınmadı. Et ve Süt Kurumu’nun önünde açıklama yaptı:

- Daha önce TÜİK’e gitmiştim. Daha sonra MEB’e gitmiştim. Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim.
- Buradan saraya çağrı yapıyorum. Beşli çeteye verilen dolarların binde birini bu ülkenin yoksul ailelerine harcasalar hiçbir çocuk yatağa aç girmez.

Et ve Süt Kurumu, Kılıçdaroğlu’nun randevu talebi hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada muhatabın kurum olmadığı vurgulandı:

- Randevu talebine 7 Nisan Perşembe günü geri dönülmüş, “ Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci ile görüşmeniz daha uygun olur, zira sizlerin muhatabı kendisidir. Sayın Bakanımız gerekli görürlerse o görüşmeye bizleri de davet eder” cevabı verilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun verilen bu cevaba rağmen Et ve Süt Kurumu’nun önüne gelerek basın açıklaması yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
# chp # açıklama # kemal kılıçdaroğlu # orman # meb # kılıçdaroğlu # et # Tarım # süt # basın # medya # et ve süt kurumu # vahit kirişçi