Bahçeli'den ABD'ye: ''Ellerinde hançer 'sözde' dostlarımız''

MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD'ye PKK/YPG tepkisi gösterdi. Bahçeli, "PKK/YPG’ye yüz milyonlarca dolar para ayıran, müttefiklik hukukunu çiğneyen ABD’nin maksatlı tazyik ve telkinlerine nasıl itibar edelim?" dedi. Ukrayna'nın Buça şehrindeki sivil ölümleri görüntüleri ile ilgili de konuşan MHP Lideri, Batı'nın iğrenç bir senaryoya bel bağladığını söyledi. Rusya'nın Ruble adımını da değerlendiren Devlet Bahçeli "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" ifadelerini kullandı.

Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD, NATO ve AB'nin bölgedeki amaçlarına dikkat çekti. ABD'ye terör örgütlerine verdiği destekten dolayı tepki gösterdi.

- Rusya ile Ukrayna arasında süregelen müzakerelerin kesilmesini isteyenler vardır ve gün yüzündedir. Savaş ve çatışmalar sırasında yalan ve saptırılmış haberlere maalesef sürekli ihtiyaç hissedilmiştir.

Bahçeli, Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'da başlattığı harekat üzerinden ABD başta olmak üzere Batı'nın Türkiye üzerindeki amaçlarına işaret etti:

- Dünya üzerinde savaşın durmasına, silahların susmasına, masumların hayatta kalmasına Türkiye’den başka samimiyetle hizmet eden ikinci bir ülke, ikinci bir devlet yoktur, şu ana kadar da görülmemiştir. PKK/YPG’ye 2023 bütçesinde yüz milyonlarca dolar para ayıran, müttefiklik hukukunu çiğneyen ABD’nin maksatlı tazyik ve telkinlerine nasıl itibar edelim? Ellerinde hançerle devamlı rehavet anımızı kollayan, punduna getirdiklerinde yapmayacakları kötülük bulunmayan sözde dostlarımıza nasıl güven duyalım? Onların kara propagandalarına neden kulak verelim?

Bahçeli, Ukrayna'nın Buça şehrindeki sivil ölümleri görüntüleri ile ilgili de konuştu. Rusya'nın görüntülerin kurgu olduğu açıklamasını hatırlatan Bahçeli, Batı'nın kışkırtıcı rolüne dikkat çekti:

- Rusya Federasyonu yönetimi Buça’daki katliam iddialarının kurgu ve yalan olduğunu açıklamış, beklendiği üzere tekzip etmiştir. Ancak ABD’den Fransa’ya, AB’den NATO’ya kadar niyeti bildik ve tanıdık ülke ve kuruluşlar Buça’da savaş suçu işlendiğini alelacele duyurmuşlardır. İhtimalen ve ihtiyatlı şekilde söylersek, savaşın bitmesine tahammülü olmayan ülkeler iğrenç bir senaryoya bel bağlamışlardır. Hatırlasınız, Irak işgalinde kimyasal silahlar gerekçe gösterilmişti.

Rusya'nın Ruble adımını da değerlendiren MHP lideri, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi:

- Rusya’nın doğalgaz satışında dost olmayan ülkelere karşı Ruble kozunu masaya koyması küresel siyasi, ticari ve ekonomik faaliyetlerin yeni baştan ele alınma sürecini de hızlandıracaktır. Artık hiçbir şey etkisi gibi olamayacaktır.

Teröristlerle kamplarda fotoğrafları ortaya çıktığı için yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi için de çağrı yaptı Bahçeli:

- TBMM üyesi olan bir şahsın terör örgütüne doğrudan katılması üzerine yapılması gereken ilk iş, bu kadının milletvekilliğinin derhal düşürülmesidir.

MHP Genel Başkanı, terörden tutuklu Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'a sahip çıkan CHP ve İyi Parti'yi de sert eleştirdi:

- Terörist Demirtaş bunların ortak paydasıdır. Ne tuhaftır ki, İP’in başkanı da terörist Demirtaş ile Sorosçu Kavala’nın hukuki süreçlerini şaibeli olarak görüyormuş. Bir teröristin, bir ajanın cezaevinde olmasını, dolambaçlı yollarla adalet ve hukukun olmadığına yormuş.
# istanbul # türkiye # rusya # Ukrayna # pkk # mhp # hdp # devlet bahçeli # türk # pakistan # nato # yol # dünya # batı # hesap # son # grup toplantısı