Akşener Atlantik karşıtı liderleri hedef aldı

Batı'nın dergi kapaklarıyla hedef aldığı siyasi liderler İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de hedefindeydi. Meclis grup toplantısında konuşan Akşener, Rusya, Çin, Macaristan gibi ülkelerde medya başta olmak üzere birçok alanda otoriter sistemlerinin olduğunu iddia etti. Asya ülkelerini hedef alan Akşener, gençlere ekonomide çözüm için Batı'yı gösterdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Atlantik karşıtı politikaları ile öne çıkan siyasi liderleri hedef aldı.

Türkiye ve dünyadaki saflaşma Batı medyasının kapaklarına taşıdığı manşetlere yansıyor. Rusya, Çin başta olmak üzere yükselen Asya ülkelerinin liderleri sık sık Batı medyasının hedefinde.

ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinin kontrolündeki uluslararası dergilerin kapaklarında Türkiye, Rusya, İran, Çin gibi ülkelerin liderleri "otoriter" ya da "diktatör" olarak tanımlanmıştı.

Batı'nın dergi kapaklarına taşıyarak sık sık saldırdığı siyasi liderler İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de hedefindeydi. Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Akşener, Türkiye'deki medya üzerinden verdiği örnekle Rusya, Çin, Macaristan gibi ülkelerin de "otoriter" olduğunu iddia etti:

- Bugün geldiğimiz noktada, medya adeta, bir siyasi partinin, basın bürosuna dönmüştür. Çünkü, 21’inci yüzyılın otoriter sistemlerinin usulü, artık budur. Bu usul, medyayı ele geçirip, halkı büyük bir propaganda bombardımanına tabi tutarak, gerçekleri gizlemek üzerine kuruludur. Rusya’da olan budur. Macaristan’da olan budur. Çin’de olan budur.

Akşener, ekonomik zorluklar üzerinden gençlere çözüm için Batı'yı gösterdi:

- 19 yaşında, bilgisayar programcılığı okuyan bir gencimiz dedi ki; '' Yurt dışında akademi ve özgür yaşam koşulları daha iyi. Ekonomi daha iyi.''
# abd # türkiye # rusya # iran # İyi Parti # çin # ekonomi # meral akşener # Akşener # Yurt # lider # medya # macaristan