Meclis komisyonu raporu tamamladı

Meclis deniz salyası Sorununu Araştırma Komisyonu raporu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sunuldu. Raporun en kısa zamanda Genel Kurul'da görüşülmesi gerektiğini dile getiren Şentop, yasal düzenleme konusunda gelişmeleri takip edeceğini belirtti.

Denizleri tehdit eden deniz salyası sorunu ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu tamamlandı. 570 sayfalık rapor Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a sunuldu.

TBMM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ile Komisyon üyeleri, Mustafa Şentop'u ziyaret etti.

Çalışmalarına 7 Temmuz 2021'de başlayan komisyonun, toplam 92 saat çalıştığını ve 570 sayfa rapor hazırlandığını söyleyen Demir, raporda müsilaja neden olan etkenler ile başta çevresel olmak üzere Marmara ve ülke geneline etkisine ilişkin görüş ve önerilerin yer aldığını belirtti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, deniz salyası sorununa kalıcı çözüm yolları ve kanuni düzenleme hazırlığıyla ilgili Demir ve üyelerden bilgi aldı.

Sunulan raporun en kısa zamanda Genel Kurul'da görüşülmesi gerektiğini belirten Şentop, yasal düzenleme konusunda gelişmeleri takip edeceğini söyledi.

# istanbul # ak parti # parti # meclis # milletvekili # deniz salyası # rapor # meclis komisyonu