PKK destekçisi genel merkezde ağırlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK elebaşı Abdullah Öcalan için özgürlük isteyen Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı makamında ağırladı. Mehmetçiğin operasyonlarına karşı tutum alan Fincancı, FETÖ'cü isimlerle de yayınları ile gündeme geldi.

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincanc CHP Genel Merkezi'nde ağırlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK elebaşı Abdullah Öcalan için özgürlük isteyen Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı makamında ağırladı. Görüşmede DİSK, KESK, TMMOB yöneticileri de yer aldı.

CHP'den yapılan açıklamada görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verilmezken, Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti.

Kılıçdaroğlu'nun makamında ağırladığı Fincancı, Türkiye karşıtı söylem ve faaliyetlerin içinde yer alan isim olarak biliniyor. Fincancı, 2012'de kurulan sözde "Barış için Öcalan'a Özgürlük Platformu"nun içinde de yer almıştı.

Fincancı'nın Türkiye karşıtlığı bununla da sınırlı değil. Şebnem Korur Fincancı, 1915 olayları için de Türkiye'yi "soykırımcı" ilan etti.

Mehmetçiğin terör operasyonlarının karşısında da konumlandı Fincancı. TTB Başkanı, Hendek olaylarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı PKK terörünün yanında yer aldı. Fincancı, "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla yayınlanan "Barış için Akademisyenler" bildirisine de imza attı.

Fincancı'nın ismi sık sık FETÖ'cülerle de anıldı. FETÖ'nün 15 Temmuz Amerikancı darbe girişimindeki rolüne ilişkin belge olmadığını iddia etti TTB Başkanı.

Son olarak FETÖ firarisi Erkam Tufan'ın yayınına çıkan Fincancı hakkında Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından soruşturma da başlatıldı.

# chp # türkiye # fetö # pkk # terör # türk # kılıçdaroğlu # Başkan # son # genel merkez