CHP-FETÖ ilişkilerinde kilit isim: Yeşil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen arasında irtibatı kuran kilit ismin firari Mustafa Yeşil olduğu iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ elebaşı Gülen'le yanında konuştuğu Dişçi Ali Arif Özzeybek'in gün gün tuttuğu notlar ortaya çıktı. Özzeybek'in notlarına göre Kılıçdaroğlu, Yeşil ile dişçide toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, başka bir toplantıda ise 15 Temmuz darbecilerinin ''Yurtta sulh dünyada sulh'' sloganını Yeşil'e önerdi.

CHP ve FETÖ ile ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile irtibatını sağlayan kişinin firari Mustafa Yeşil olduğu öne sürüldü. Sabah Gazetesi'nden Mahmut Övür, yazısında Kılıçdaroğlu'nun muayenehanesinde Gülen ile konuştuğu Dişçi Ali Arif Özzeybek'in notlarını paylaştı.

Dişçi Özzeybek'in notlarına göre Kılıçdaroğlu, Ekim 2013'te FETÖ'nün Gazeteciler Yazarlar Vakfı Başkanı Yeşil'in verdiği numaradan Pensilvanya'yı aradı. İlaç aldığı için Gülen'in konuşacak durumda olmadığı söylenen Kılıçdaroğlu, Gülen'in durumunu sordu. Yeşil ile konuşarak ''Geçmiş olsun'' dileklerini sunan Kılıçdaroğlu, gazete ilanında yayınlanacak ''Geçmiş olsun'' ilanında adının çıkmasını istemedi.

2013 yılının Ekim ayında Kılıçdaroğlu, Dişçi Ali Arif Özzeybek'in muayenehanesinde bir toplantıya da katıldı. Dişçi Özzeybek, Hüseyin Gülerce'nin kalp krizi geçirmesi sebebi ile toplantıya katılamadığını, Hüseyin Mercan ve Mustafa Yeşil'in 10.30'da geldiğini paylaştı. Kılıçdaroğlu ise toplantıya saat 11'de katıldı.

Dişçi Özzeybek notlarında Kılıçdaroğlu ile Mustafa Yeşil'in başka bir görüşme daha yaptığını belirtti. Bu görüşmede Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbecilerinin ''Yurtta Sulh'' sloganını önerdiği kaydedildi:

• Mustafa Yeşil öncelikle cemaatin yaptığı çalışmaları detaylı olarak anlattı. Arkasından hükümetle ilgili sorunları anlattı. Yeşil, '' KCK operasyonlarını hükümet bizim yaptığımızı söylüyor, bu tamamen yanlış'' dedi.
• Mustafa Yeşil toplantı sonuna doğru, ''Bizden istedikleriniz veya Fetullah Gülen'e söylemek istediğiniz neler?'' dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, ''Biz dini cemaatleri sivil toplum olarak görüyoruz, sizinle bir sorunumuz yok'' dedi. ''Fetullah Gülen, hükümetin dış politikasının yanlış olduğunu, bunu da, yurtta sulh cihanda sulh başlığı ile söylesin.'' dedi.

Notlar arasında Yeşil'in ve FETÖ'nün iş adamları derneğinden 2 kişinin Kılıçdaroğlu'ndan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in Karabağ ilçe başkanı olmasını istediği yer aldı. Bu talep Kılıçdaroğlu'na iletildi ancak yapılmadı. Özzeybek'in notlarına göre cemaat bu duruma çok tepki gösterdi.

Dişçi Özzeybek, Ekim 2014'te de FETÖ elebaşı Gülen'in Kılıçdaroğlu'na selam söylediğini işaret etti:

• Fetullah Gülen, ''Açıktan bir kez referanduma işaret ettim ve çok da eleştirildim siyasi olarak. O yüzden bir düşünmek lazım iyice'' dedi. Sizin de Kemal Kılıçdaroğlu'na özel iletmemi istediğiniz mesajlar var mı? F.G., ''Çok zor durumdan geçiyoruz, zaman bir olma zamanı. Kemal Bey'e sevgi ve selamlarımı iletin. Ulusalcılar dişlerini sıksınlar. Az kaldı, beraber ne yapabiliriz. Mustafa Yeşil'le temaslarını devam ettirsinler'' dedi.
# izmir # chp # fetö # Karabağ # milletvekili # terör örgütü # hükümet # kck # kılıçdaroğlu # Fetullah Gülen # sabah # mahmut övür # toplum # mustafa yeşil # dişçi