Askerlerle ilgili yeni teklif yolda

Ak Parti, askerler için kanun teklifi için hazırlıklarına başladı. Teklifle Milli Savunma Bakanlığı, sözleşmeli erbaşlara uzman çavuş olma hakkı tanıyabilecek. Askeri kazalarda tazminatı bakanlığın ödemesi planlanıyor. Teklifle Genelkurmay Başkanlığı’ndaki bazı yetkilerin de MSB’ye aktarılması hedefleniyor.

Askerlerle ilgili yeni bir düzenleme geliyor.

Ak Parti yeni bir kanun teklifi için harekete geçti. Hürriyet gazetesinin haberine göre çalışmanın tamamlanmasının ardından Meclis’e gönderilecek teklifle askerleri yakından ilgilendiren birçok düzenleme yapılacak.

Teklifle Milli Savunma Bakanlığı, sözleşmeli erbaşlara belli şartları taşımak şartıyla, uzman çavuş olma hakkı tanıyabilecek. Edinilen bilgiye göre teklifte öğrenci, er ve erbaşların sigorta kapsamını aşan sağlık giderlerinin kurumları tarafından karşılanması da yer alacak.

Askeri araçları kullanmakla görevlendirilen erbaş ve erler, kaza yapması durumunda tazminattan sorumlu olmayacak. Meydana gelen zarar, kasıt ve ağır kusur halleri hariç, bağlı olduğu kurum tarafından üstlenilecek.

Silahlı Kuvvetler mensuplarının kıyafetleri hakkında uygulanacak kısıtlamalara Genelkurmay Başkanlığı değil, Milli Savunma Bakanlığı karar verecek. Bu düzenleme Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı kapsayamayacak.

Teklifle Subay ve astsubaylara yurt dışındaki staj, kurs ve ihtisas için tanınan süreler, simülatör eğitimleri için geçerli olmayacak. Ayrıca Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlı döner sermaye işletmelerinin kurulabilmesine olanak sağlanacak. Öğretim elemanları döner sermaye faaliyetlerine katkı sağlarlarsa, kendilerine ek ödeme yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yapılacak tüm sınavlar, bakanlığın internet sitesinden duyurulacak ve bu tebliğ hükmünde sayılacak. Türk askeri tarihini ilgilendiren her türlü silah ve malzemenin bulunduğu veya ihbar edildiği durumlarda yetki Genelkurmay Başkanlığı’nda değil, Milli Savunma Bakanlığı’nda olacak.

# sağlık # ak parti # milli # meclis # türk # öğrenci # Milli Savunma Bakanlığı # asker # Yurt # kanun