Semra Güzel'in vekilliği düşecek mi?

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP’li Semra Güzel ile ilgili konuştu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Semra Güzel’in mazeretsiz Meclis’teki 5 birleşime katılmaması halinde vekilliğinin düşeceğini söyledi. Özkan, söz konusu durum için "Gereğini yapacağız" dedi.

Yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP’li Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi gündemde.

Teröristlerle fotoğrafları ortaya çıkan ve yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP’li Semra Güzel, firari durumda. Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve güvenlik güçlerinin her yerde aradığı Semra Güzel ile ilgili bir açıklama da Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan geldi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özkan, Semra Güzel’in milletvekilliği sıfatının düşürülebileceğini açıkladı.

Şu ifadelere yer verdi:

- Anayasa ve TBMM iç tüzüğüne göre Meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak 1 ay içinde 5 birleşim günü katılmayan milletvekilinin TBMM üyeliği düşüyor. Söz konusu durumun Meclis Başkanlık Divanı'nca tespit edilmesi gerekiyor. Bundan önce benzer durumda olan vekiller için de gereğini yaptığımızı hatırlatmak isterim
# ak parti # açıklama # hdp # parti # meclis # milletvekili # Semra Güzel