AK Parti MKYK'da gündem temel gıda

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu toplantısında enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele önemli gündem maddelerinden biri oldu. Erdoğan, zincir marketlerde denetimlerin sıklaştırılmasını istedi. Toplantıda bazı temel gıda maddelerinin fiyatlarının sabitlenmesi ya da alt ve üst fiyat sınırı getirilmesi önerisi de ele alındı.

AK  PArti'de yüksek gıda fiyatlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Atılabilecek yeni adımlar ele alınıyor.

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Önemli gündem maddesi enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele oldu.

Milliyet gazetesinin haberine göre Erdoğan, toplantıda temel gıda maddelerinde KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından sonuçların raporlanmasını istedi. Cumhurbaşkanı’nın zincir marketlerle ilgili denetimlerin de sıklaştırılması talimatını verdiği belirtildi.

Toplantıda bir MKYK üyesi ise vatandaşların talebini aktardı. Özellikle yağ, un, şeker, makarna gibi bazı temel gıda maddelerinin fiyatlarının sabitlenmesi ya da bu ürünlere bir alt-üst fiyat sınırı getirilmesini önerdiği kaydedildi.

Ancak bazı hukukçu kurmaylar, bu önerinin serbest piyasa kurallarına aykırı olduğunu söyledi. Toplantıda “Serbest piyasaya müdahale edersek, bu başka yerlerden patlak verir. Arzı artırmak için talebi yüksek tutmak gerekir ki yatırım yapılsın” ifadeleri

# ak parti # parti # fiyat # gündem # enflasyon # oldu # yatırım