Turizmde yaptırım kıskacına çözüm

Turizmde havayolu ulaşımında yoğunlaşan yaptırım kıskacına çözüm aranıyor. Rusya’dan turist akışını sağlayacak çözümler masada. 3 büyük tur operatörü, Türk Hava Yolları ile koltuk anlaşması sağladı. Bu kapsamda THY, bu üç şirkete 1.5 milyon koltuk ayırdı. Sadece Rusya'dan Türkiye'ye turist taşıyacak, Antalya merkezli bir havayolu şirketi kurulması planlandı. Tüm bu olumlu gelişmeler sektörü umutlandırdı. Henüz kapılarını açmayan tesisler, Rus misafirleri için hazırlıklara başladı.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar havayolu ulaşımını etkiledi. Rusya’dan Türkiye’ye turist akışını sağlayacak çözümler için harekete geçildi.

Bu rakama ek olarak Pegasus Havayolları ile Rusya'daki özel havayolu şirketlerinin de 500 bin turist taşıması bekleniyor. Böylece, bu yıl için 2 milyon Rus turist sayısına ulaşılacak.

Rusya'dan Türkiye'ye turist getiren şirketlere kredi desteği sağlanması da gündemde. Destek paketinin mayısın ilk haftası açıklanması bekleniyor.

Turizmcileri sevindiren bir diğer olumlu gelişme de yeni bir havayolu şirketi projesi. Antalya merkezli kurulması planlanan şirket, sadece Rusya’dan turist taşıyacak.

Tüm bu olumlu gelişmeler sektörde heyecan yarattı. Umutlar tazelendi. Henüz kapılarını açmayan tesisler, Rus misafirleri için hazırlıklara başladı.

Ayrıca, Rus “Mir” ödeme sisteminin Türk havayolları ve otellerin internet sitelerine hızlı uyumunun turizme önemli katkı sağlayacağı da belirtiliyor.

Alanya Turizm Tanıtıma Vakfı ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, tüm bu gelişmeleri ve sezondan beklentileri Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Dahaoğlu, ana pazar olarak tanımladıkları iç turizmin önemini vurguladı.

# türkiye # rusya # kredi # antalya # türk # turist # turizm # Ulusal # THY # rus # pegasus