Ziraat Bankası'ndan tarıma kredi desteği

Ziraat Bankası, tarım üretimine katkı sağlayacak kredi desteklerini açıkladı. Destek paketinde genç çiftçilerin ve kadınların tarıma yönlendirilmesi, arıcılığa ve güneş enerjili sulamaya teşvik, üreten kooperatif ve tarım transfer kredi paketleri yer alıyor.

Tarım üretimine katkı sağlayacak adım Ziraat Bankası'ndan geldi. Banka, 6 maddelik kredi desteklerini açıkladı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, destek paketinde genç çiftçilerin ve kadınların tarıma yönlendirilmesi, arıcılığa ve güneş enerjili sulamaya teşvik, üreten kooperatif ve tarım transfer kredi paketleri yer alıyor.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, üretmek isteyen bütün çiftçilerin yanında olduklarını belirtti. Çakar, “Tarım kredilerinin kaynağı konusunda herhangi bir üst limitimiz yok” dedi.

Tarımdaki gençlerin sayısını artırmayı amaçlayan krediyle gençlere 500 bin liraya kadar yatırım ve işletme kredisi verilecek. Faizin yüzde 100'ünü devlet ödeyecek. Kadın çiftçileri de teşvik etmek için gençlere sunulan desteğin aynısı verilecek.

Arıcılık yapan ya da ilk kez arıcılık yapacak kişiler 150 bin liralık kredi alabilecek. Bu destekte de faizin yüzde 70'ini devlet ödeyecek.

Banka enerji konusunda da destek veriyor. Enerji üretecek çiftçi ve sulama birliklerine 7,5 milyon liraya kadar kredi tahsis edebiliyor.

Ziraat Bankası, katma değerli ürün yetiştirecek ve ürününü doğrudan tüketiciye ulaştıracak tarım kooperatiflerine 15 milyon liraya kadar kredi imkanı sunuyor. 2 yıl geri ödemesiz kredi faizinin yüzde 50'sini ise devlet karşılayacak.

Son destek ise başka bankadan kredi alanlar için. Banka, kredisini Ziraat Bankası'na transfer etmek isteyen kişi ve işletmelere 500 bin liraya kredi imkanı sunuyor.

# kredi # faiz # banka # üretim # enerji # son # Tarım # ziraat # Ziraat Bankası # Kredi Desteği # Tarımsal üretim