Vatan Partisi ulaşım zammını yargıya taşıdı

İzmir’de Vatan Partisi, CHP’li büyükşehir belediyesinin toplu ulaşım zammını üretici enflasyonuna bağlamasını yargıya taşıdı. Zammın hukuksuz yapıldığını söyleyen Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, yürütmenin durdurulması için idare mahkemesinde dava açtıklarını açıkladı.

Vatan Partisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin peş peşe yaptığı toplu ulaşım zammına karşı dava açtı. İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurduktan sonra adliye önünde basın açıklaması yaptı:

- Bir önceki zam tarihi olan 31.12.2021'den itibaren hesaplanan enflasyon %22,81'dir. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Enflasyon Hesaplama programı incelendiğinde; Örneğin 31.12.2021'de 4,7 TL (tam biniş ücreti); enflasyon hesaplayıcı uyarınca şu anki ücret olan 6,50 TL değil 5,77 TL ya da 31.12.2021'de 1,64 TL (öğrenci biniş ücreti) 2,20 TL değil 2,01 TL olmalıydı. Ancak İzmirlinin soyulması anlamına gelen enflasyon üstü bir zam uygulanıyor.

“Başka bir soygun mümkün”, “Adı Soyer Halkı Soyar” yazılı dövizlerinin taşındığı açıklamada İzmirlinin sahipsiz olmadığı vurgulandı.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Cengiz, belediye başkanı Tunç Soyer’in ulaşım zammını üretici enflasyonuna bağladığını söyledi:

- Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı olarak, öncelikle yürütmeyi durdurma istemiyle bu hukuksuz uygulamaların iptaline ilişkin davamızı açtık. Türk yargısına güveniyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hukuksuz, hesapsız, kitapsız, teknik raporsuz zam uygulamaları derhal sonlandırılmalıdır.

İzmirlinin soyulmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Toplu ulaşım ücret tarifesinin hukuka uygun ve kamu yararı gözetilerek belirlenmesi istendi.

# izmir # türkiye # İzmir Büyükşehir Belediyesi # vatan partisi # türk # zam # enflasyon # ücret # Vatan # Tunç Soyer # Partisi # çağdaş cengiz # toplu ulaşım