RTÜK'ün verdiği süre sona erdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun Voice o Amerika ve Deutsche Welle'ye yayın lisansı başvurusu için verdiği süre doldu. Üst Kurul, söz konusu kuruluşların 15 Nisan itibarıyla yayın lisansı için 3 aylık peşin ödeme yapmasını istedi. RTÜK, ödemenin yapılmaması ve 72 saat içinde yayına son verilmemesi halinde mahkemeden erişimin engellenmesi talebinde bulunacak.

Türkçe yayın yapan yabancı kuruluşlara lisans başvurusu zorunluluğu için verilen süre bitti.

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK, Voice of Amerika Deustche Welle ve Euronews gibi uluslararası medya kuruluşlarının Türkçe internet sitelerine, yayın lisansı başvurusu yapma şartı getirmişti.

Euronews lisans almasını gerekli kılan bölümleri internet sitesinden kaldırdı. Ancak diğer iki kuruluş RTÜK'ün istediği şartları yerine getirmedi.

RTÜK'ün Voice o Amerika ve Deutsche Welle'ye yayın lisansı başvurusu için verdiği süre 15 Nisan'da doldu. Ulusal Kanal'ın RTÜK kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Üst Kurul, 15 Nisan itibarıyla söz konusu medya kuruluşlarının yayın lisansı için 3 aylık peşin ödeme yapmasını istedi.

RTÜK ayrıca Voice o Amerika ve Deutsche Welle'nin yayın hizmetlerine 72 saat içinde son vermezse mahkemeye içeriklerin kaldırılması ve ulaşımın engellenmesi talebinde bulunulacağını açıkladı.

# amerika # ulusal kanal # Ulusal # internet # Türkçe # rtük # son # medya # euronews # voice of amerika # deustche welle