Meclis Başkanı Şentop gazetecilerle iftar yaptı

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, parlamento muhabirleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. İstiklal Savaşında basının rolüne dikkat çeken Şentop, "Basın, toplumsal ve siyasi hayatımızın en önemli aktörlerindendir." dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilerle iftarda buluştu.

Arasında Ulusal Kanal'ın da bulunduğu parlamento muhabirleri ile bir araya gelen Şentop, iftar açıldıktan sonra kısa bir konuşma da yaptı.

Şentop, parlamento muhabirlerinin Ankara gündemini doğru ve hızlı bir şekilde takip ederek kamuoyuna ulaştırdıklarını belirtti. Meclis Başkanı, basının, Kurtuluş Savaşı sırasındaki rolüne işaret etti.

Şentop konuşmasında şöyle konuştu:

- Parlamentoda yaşanan ve haber değeri olan her konuyu doğru ve güvenilir bir şekilde milletimize iletmenin idrakinde olduğunuzu yakinen biliyorum. Basın, toplumsal ve siyasi hayatımızın en önemli aktörlerindendir. Bu sebeple sizler ve biz siyasiler birbirimiz için görünenden daha önemli bir birlikteliğe mecburuz.
- 'Esasen bu dönem, İstanbul eksenli mütareke basınının, büyük milletimizi yok olmuş, çaresiz göstermeye çalışan yalan haberleriyle, Ankara merkezli Anadolu basınının, milletimizin istiklale yönelik kararlı iradesini duyuran gerçek haberlerinin savaşıdır.
# istanbul # ankara # meclis # haber # mustafa şentop # Ulusal # parlamento # iftar # kanal # muhabir