Görme engelli vatandaşlar sorunlarına kalıcı çözüm istiyor

“15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü” kapsamında Antalya’da görme engelli vatandaşlar, taleplerini bir kez daha dile getirdi. Yaşadıkları en büyük sorunların erişilebilirlik, eğitim ve istihdam olduğunu söyleyen vatandaşlar, kalıcı çözüm istedi.

Ülkemizde yaklaşık 1 milyon görme engelli vatandaşımız var. Ve onlar, günlük hayatlarında birçok sorunla ve engelle baş etmeye çalışıyor. Ancak en büyük sorunları;

Görme engelli vatandaşlarımız, “15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü” kapsamında taleplerini bir kez daha dile getirildi.

Onlar, kaldırımlarda rahatça yürüyebilmek, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde işlerini kolayca yapabilmek istiyor. Stadyumlara, parklara, konser ve spor salonlarına rahatça ulaşabilmeyi talep ediyorlar. Eğitimde de fırsat eşitliği istiyorlar.

Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Avukat Rahim Ezgi, engellilerin istihdamında mevcut kotanın yüzde 3-4 civarında olduğunu söyledi. Kotanın artırılması gereğine dikkat çekti.

Ezgi, kalıcı çözümler yaşama geçirilinceye kadar mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

Dernek üyelerinden Cemalletin Çakar, kentin en işlek caddelerinde engelli yolu talep ettiklerini ancak çözümsüz bırakıldıklarını belirtti. Çakar, başta büyükşehir belediyesi olmak üzere tüm yerel yönetimlere görev ve sorumluluklarını hatırlattı. Bahanesiz çözüm üretmenin gereğine işaret etti.

# Antalya # antalya # altınokta körler derneği