Konya Büyükşehir Başkanı Altay 2023 Dünya Belediyeleri Başkanı seçildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’na 2023 yılında başkanlık edecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 240 binden fazla yerel yönetimin temsil edildiği Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanlığı’nın 2023 yılında başkanlığını yapacak.

Güney Kore’nin Daejeon şehrinin ev sahipliği yaptığı UCLG Dünya Yerel ve Bölgesel Liderler Zirvesi’nde, 7 bölge teşkilatından katılan üye belediyeler seçim yaptı. Seçimde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın da arasında olduğu bazı ülkelerin şehirlerindeki belediye başkanlarının birer yıl UCLG Başkanlığı yapması için fikir birliğine varıldı.

Buna göre Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023 yılında Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak görev yapacak.

Zirvede konuşma yapan İbrahim Altay, tüm insanlığa hizmet etme fırsatı verildiği için tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti:

- Sahip olduğumuz dayanışma ruhu, güzel bir gelecek inşa etmeyi en büyük amaç olarak gören bizler için güç kaynağı olacaktır. ‘Bir’ olarak; daha sürdürülebilir, daha barışçıl ve daha adil şehirlerin yaygınlaşmasını sağlamak en öncelikli hedefimizdir.

 Altay, konuşmasında 2023 yılının Türkiye’de Cumhuriyet’in 100 yılı olarak kutlanacağını da hatırlattı:

- Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında UCLG Başkanlığını yapacak olmanın gururunu yaşıyorum. 2023 yılında Türkiye’de yapacağımız UCLG Dünya Konseyi’ne de sizleri davet ediyorum. Bu önemli vazifeyi şahsıma tevdi ettiğiniz için sizlere gönülden teşekkür ediyorum.
# konya büyükşehir belediyesi # Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay # Konya