ABD Yunanistan'da yeni üsler kuruyor

Türkiye'yi kurduğu üslerle açıkça tehdit eden ABD, Yunanistan'da yeni üsler kuruyor. Haber Yunan medyasında yayınlandı. Larissa'daki Amerikan üssü, Avrupa-Afrika Hava Kuvvetleri Karargahı’na dönüştürülecek.

ABD, Yunanistan üzerinden Türkiye'ye karşı yeni planlar yapıyor.

Yunan medyasında yayınlanan habere göre ABD, Yunanistan’daki üslerine yönelik yeni planlar yapıyor. Larissa'daki Amerikan üssü, Avrupa-Afrika Hava Kuvvetleri Karargahı’na dönüştürülecek.

ABD'nin Larissa şehri için büyük planları olduğu belirtildi. Balkanlar'dan Batı Asya'ya kadar olan bölgeyi denetlemek için, ABD'nin modern bir savunma ağı oluşturmak hedefi olduğu kaydedildi.

Yunan F-16'larının bulunduğu 110. Muharebe Kanadı'nda, 12 Kasım'dan beri ABD'ye ait 8 İHA konuşluydu. 150 Amerikalı ordu personelinin bulunduğu üste, bazı inşa çalışmalarının devam ettiği de bildirildi. To Vima analizinde, ABD'nin gelecekte savaş ve tanker uçaklarının bu üssü kullanma ihtimalini değerlendirdiğinin üzerinde durdu.

Larissa Üssü için ABD Savunma Bakanlığı 33 milyar dolar harcamıştı. Üsse konuşlanan 8 İHA, parçalar halinde gelmiş, burada monte edilmişti. Söz konusu İHA’lar, imzalanan 5 yıllık savunma anlaşması nedeniyle buraya konuşlanmıştı.

Yunanistan ordusu, bu konuşlanmanın müttefik kuvvetlerle iş birliğini geliştirme çabalarının bir parçası olduğunu söylemiş, "NATO’nun birlikte çalışabilirliğine ve caydırıcılığına katkı sağlayacağını" iddia etmişti.

# amerika # nato # yunanistan