Asgari ücrete ara zam olur mu? Bakan Bilgin açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin ara zam olur mu? sorusuna yanıt verdi. Bir ara zam şu aşamada beklemediğini belirten Bakan, " Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir" dedi. Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de konuşu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında çalışma hayatına ilişkin soruları yanıtladı. Bilgin, asgari ücrete bu yıl ek zam yapılır mı sorusuna yanıt verdi.

- Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilere düştüğü bir ortam var.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifi de Bilgin'e soruldu. Bakan, Şubat ayında kanunun Meclis'ten geçmesini beklediklerini söyledi:

- EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam iddiası doğru değildir.

Bilgin, örgütlenmenin önemine de vurgu yaptı. Bakan, "Sendikalaşmanın Türkiye'nin demokrasisine yapacağı katkı olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni gelişmeyi açıklayacağız" dedi.

# Asgari ücret # vedat bilgin