Emekliler çalışabilecek mi? TİSK Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmelerinin takvimini belirlemek üzere TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'la Bakanlık'ta bir araya geldi.

TİSK Başkanı Akkol'un toplantı öncesinde yaptığı açıklamada "Emeklilerle, emekli olmayan arasında SGK prim farkı giderilecek" dedi. Emekli çalıştırmanın istihdam ve işveren açısından risk olduğunu belirten Başkan Akkol şöyle devam etti:

"Emekli çalıştırırsanız bu tabii hem istihdamın devamı hem işverenler için bir risk. Dolayısıyla bu konuyu birkaç aydır dile getiriyoruz. Sayın bakanımız müjdeli haberi geçtiğimiz haftalarda kapalı bir toplantıda vermişti. Bugün tekrardan teyidini alarak sizlerle paylaşıyorum. Emeklilerle normal emekli olamayan çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. İşverenlere ilave bir maliyet olmadan istihdam ilişkisi devam edecek. Bu konu sadece işverenler için değil aynı zamanda emekli olup çalışmak isteyen çalışanlar için de kıymetlidir. Bunun müjdesini sayın Bakanımız bizlerle paylaştı."

Kaynak: Anadolu Ajansı

# eyt # Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin # vedat bilgin # emekli