Süt ürünlerine o ifadeleri yazamayacaklar: Karar Resmi gazetede yayınlandı

Süt ürünlerinin ambalajlarında "köy", "ev", "geleneksel, çiftlik" gibi tüketiciyi yönlendiren ifadeler kaldırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuyla ilgili kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşletmecilere, uyum sağlamaları için 2023 sonuna kadar süre tanındı.

Süt ürünlerinin ambalajlarında, tüketiciyi yönlendiren ifadelere kısıtlamalar getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, fermente süt ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için gereken kriterler yer aldı.

Buna göre, süt ürünlerinin etiketinde artık "köy", "ev", "çiftlik" ve "%100" doğal gibi tüketici yönlendiren ifadelere yer verilmeyecek.

Düzenlemeyle, taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketicilerin korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amaçlandı. Gıda işletmecilerine, uyum sağlamaları için 31 Aralık 2023'e kadar geçiş süreci tanındı.

Tebliğ ile ayrıca, süt ve süt ürünleri aroma vericilerinin kullanımı da yasaklandı. Ayrana eklenebilecek tuz oranı da yüzde 1’den yüzde 0,8'e düşürüldü.

# tarım ve orman bakanlığı # türk gıda kodeksi # Süt ürünleri