Rekabet Kurumu'ndan dijital pazar hamlesi

Rekabet Kurumu dijital pazarlara yönelik incelemelere yoğunlaşacak. Kurumun Başkanı Birol Küle, dijital pazarlara yönelik sürdürdükleri inceleme ve soruşturmaları bu yıl tamamlamak için çalışacaklarını belirtti.

Rekabet Kurumu dijital pazarlara mercek tutacak.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, dijital pazarlara yönelik sürdürdükleri inceleme ve soruşturmaları bu yıl tamamlamak için çalışacaklarını belirtti. Küle bir yasa önerisi hazırladıklarını da açıkladı.

Küle, kurumun rekabet hukukunun etkin şekilde uygulanmasının ülke ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine önemli ölçüde katkı sunacağı bilinciyle hareket edildiğini ifade etti.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK"

Küle, dijitalleşmenin hız kazandığı son yıllarda, Rekabet Kurumu olarak, ulusal ve uluslararası pek çok mecrada bu değişime en hızlı ayak uyduran otorite olarak örnek gösterildiklerine işaret ederek, 2022’nin bu açıdan önemli adımların atıldığı bir yıl olduğunu söyledi:

- Google kararlarımızın uyum gerekliliklerini sıkı sıkıya takip ederken Trendyol ve Sahibinden incelemelerini başlattık. Dijital platformlarda veri taşınabilirliğinin engellenmesi bakımından emsal teşkil edecek Nadir Kitap soruşturmasını da tamamlayarak Rekabet Hukuku ve veri ilişkisi bakımından üzerimize düşeni yaptık. Veri birleştirmeyi konu alan Facebook kararımız da diğer rekabet otoritelerine ışık tutacak niteliğe sahip oldu. ABD, Birleşik Krallık gibi önde gelen ülkelerin kararlarımızdaki zarar teorilerini öğrenmek için bizlerle iletişime geçtiğini gururla söyleyebilirim.

Küle 2022’de tamamlanan 28 soruşturma sonucu yaklaşık 1,7 milyar lira para cezası uygulandığını da ifade etti.

# rekabet kurumu