Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin görevleri neler? | Orhan Kozan anlattı

Tarım Kredi Kooperatif Market Genel Müdürü Orhan Kozan, sadece Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Tarım kredinin çiftçi kuruluşu olduğunu belirten Kozan, fiyat politikası belirlenirken çiftçinin esas alındığını söyledi.

Orkan Kozan görevlerinin çiftçilerin para kazanmasını sağlama olduğunu belirtti ve devam etti:

Temel görevimiz çiftçinin para kazanmasını sağlamak. Çünkü çiftçi kuruluşuyuz. Çiftçinin üretime devam etmesini sağlamak. Çiftçiden daha ucuza mal almak gibi misyonumuz yok. Eğer piyasadan pahalıysa maliyetimiz, ya aynı fiyat ya da bir tık altına satıyoruz. Maliyetimiz daha düşükse makul kar ile piyasanın altına fiyatlandırıyoruz. Türkiye'nin ihtiyaçlarına gerekliliklerine göre bazı yerlerde parayı kazanıyoruz bazı yerlerde harcıyoruz.  Böyle bir denge politikası izliyoruz. Önemli olan işletmemizin devamlılığını sağlamak.

 Tarım Kredi Kooperatif Market Genel Müdürü Orhan Kozan, vatandaşların tarım kredi marketlerinde daha uygun fiyatlı ürünler talep ettiklerini ve bu konu da gayret içinde olduklarını belirtti. Son zamanlarda fahiş fiyat artışları ile ilgili çıkan haberlerle ilgili Orhan Kozan, şunları aktardı: 

Geçen yıl ki bilgi işlem sistemimizden fiyatlara baktık bu ay ki fiyatlara da baktık bizde öyle fiyatlar bulma şansınız yok. Peynirde geçen yıl kaşar peynir 400 gram 32 lira bu yıl 52 liraya satıyoruz. Kültürlü beyaz peynir 1 kilo  21 atalıkta 49 50 bu yıl 76,90 yani, yüzde 55 artış. Nohutta 11,75 bu yıl 26,50 yüzde 126’ya denk geliyor. 2 markamız var; biri 'Tarım Kredi' diğeri ucuz segment olan ürün grubumuz 'Anadolu'. 2. 3. kalite olan 500 gram harman çay 23.50 TL. En kaliteli çayımız 1 kg 78,90 TL. 5 kg Anadolu yağ 148,50 TL. TMO’nun yağı da var 135 ttl. Fiyat karşılaştırması yapılırken burada hataya düşülüyor. Piyasadaki kalite olarak düşük ürünlerle bizim 1. kalite ürünlerimiz karşılaştırılıyor.  Dolayısıyla piyasada bulabileceğiniz en ucuz yağ tarım kredide.  Yani tarım kredi marketlerindeki fiyat artışı enflasyonun çok altında. Bu durum regülasyon görevi yaptığımızı çok açık net bir şekilde gösteriyor.
# Tarım Kredi Market