Uluslararası Direniş Film Festivali: "İsrail'in suçlarını anlatmalıyız"

Hamas’ın İran Temsilcisi Halid Kaddumi, İsrail’in işlediği suçların beyaz perde ile dünyaya anlatılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Uluslararası Direniş Film Festivali hakkında Ulusal Kanal’a özel değerlendirmeler yapan Kaddumi, “Düşmanla aramızdaki savaşlardan biri de anlatım savaşıdır” dedi.

Uluslararası Direniş Film Festivali: "İsrail'in suçlarını anlatmalıyız" - Resim : 1Fars Körfezi kıyısında başlayan 17’inci Uluslararası Direniş Film Festivali devam ediyor. 50’ye yakın ülkeden 500’ün üzerinde eserin gönderildiği festival Kudüs’ün bağımsızlığı ana sloganı ile yapılıyor.

Emperyalizm ve siyonizme karşı farkındalığı artırmak üzere düzenlenen festivalde Hamas’ın İran Temsilcisi Halid Kaddumi, Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı.

- Bugün bu düşmanın nasıl kutsalları hiçe saydığına, çocukları şehit ettiğine, binlerce Filistinlinin evlerini nasıl yıktığına tanık oluyoruz. Bu suçlar kamera önünde işleniyor. Biz bu gerçekleri dünyaya anlatmak zorundayız.

İran’ın Eseluye şehrinde düzenlenen festival hakkında Türkiye Sanatçılar Birliği adına jüri koltuğunda oturan Yapımcı Ali Rıza Özkan da değerlendirmeler yaptı:

- Sinemada direnişin gösterilmesini çok önemsiyorum. Önümüzdeki dönem böyle bir dönem olacak politik sinemanın, direniş sinemasının emperyalizme karşı mücadelenin anlatıldığı sinemanın örneklerini daha fazla göreceğiz. Türkiye'de politik sinemayı Türkiye’nin gündemine yeniden almalıyız.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Film Festivali # Türkiye Sanatçılar Birliği # iran