Halk TV'nin kirli PKK ve FETÖ sicili

Türk ordusu sınır ötesinde terörle mücadelesini sürdürürken HALK TV’nin PKK’/HDP’ye destek yayınları dikkat çekiyor. PKK terör örgütü, saldırıları kendisinin yapmadığı propagandasını yapıyor. Halk TV de saldırıların arkasındaki PKK'yı gizleyerek bu propagandaya dahil oluyor.

Halk TV Türk ordusunun ABD ve PKK'ya yönelik mücadelesine karşı bozguncu yayınlarını sürdürüyor.

Terör örgütü PKK'nın Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenlediği roket saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, PKK'nın bu saldırıyı Pençe-Kılıç Harekatı'na misilleme olarak gerçekleştirdiğini söyledi.

Yine HALK TV yayınında TSK'nın, 'Hesap zamanı!' diyerek duyurduğu operasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Emekli Amiral Türker Ertürk, HDP'ye ve Selahattin Demirtaş'a övgüler dizdi. Ertürk, “Demirtaş Türkiye için bir şans” dedi.

Bir başka yayında ise terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan Pençe-Kılıç Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulunan gazeteci Nur Batur tepki çeken ifadeler kullandı. TSK'nın yaptığı operasyonu eleştiren Batur, "Türkiye korkuyla büyük Kürdistan hayalini engellemeye çalışıyor" dedi.

Daha önce de HDP'li milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki'nin teröristbaşı için "Sayın Öcalan" ifadelerini kullanması sonrası stüdyodakilerin tepki vermemesi de eleştirilere yol açmıştı.

HALK TV ekranlarına konuk olan Sabri Uzun ise İstiklal'de bomba patlatan PKK'lının yakalanmasının başarısını FETÖ iltisakı ile tutuklanan polislere ithaf etmişti.

Öte yandan Halk TV daha önce Şırnak'ın Uludere ilçesinden "Roboski" diye söz etmişti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# halk tv # terörle mücadele # pkk # fetö # hdp