RTÜK Başkanı'ndan yabancı medyaya terör uyarısı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili yabancı medyada yayımlanan haberlere uyarıda bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili yayın yapan yabancı medyayı uyardı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, "Bazı yabancı medyada ülkemizin hain saldırı üzerinden nasıl karalandığını görüyoruz. Bu yüzden birliğimizi ve ülke çıkarlarımızı korumak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında "Lütfen altında imzanız da olan yayın ilkelerine uyalım. Hassasiyet gösteren yayıncılarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer veren Şahin, yayıncılık etik ilkeleri metnini paylaştı.

Etik ilkeler metninde "Terör örgütlerinin amaçlarına hizmet etmemeyi, savaş, terör amaçlı saldırı, doğal afet ve olağanüstü durumların ortaya çıkardığı kriz zamanlarında sağduyu ve sorumlu davranmayı, toplumda korku ve infial oluşturabilecek yayınlardan kaçınmayı" taahhüt ederiz vurgusu yapıldı.

# Radyo ve Televizyon Üst Kurulu # Ebubekir Şahin # İstiklal Caddesi # bombalı saldırı