Milli Muharip Uçak'ta sona doğru yaklaşıldı

Türkiye'nin milli imkanlarla geliştirilen ilk savaş uçağında tarih öne çekildi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü Temel Kotil’in açıklamasına göre, Milli Muharip Uçak, bu yılın sonunda semalarda olacak…

Milli Muharip Uçak Projesi'nde sona yaklaşıldı. Türkiye'nin milli imkanlarla geliştirilen ilk savaş uçağının uçuş tarihi öne çekildi. Açıklamayı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü Temel Kotil yaptı. Kotil, "Milli muharip uçağın 2025 yılında uçmasını planlıyorduk. Ama beklenenden önce tamamlandı. 2023'ün sonunda uçacak" dedi.

Milli muharip uçağın, 2030'lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkarılması planlanan F-16'ların yerini alması ve 2070 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alması öngörülüyor. Beşinci nesil çok rollü savaş uçağı olan Milli Muharip Uçak, hem hava-hava, hem de hava-yer muharebelerinde kullanılabilecek.

Milli Muharip Uçak ile Türkiye; ABD, Rusya, Çin'in ardından beşinci nesil savaş uçağı üretebilen altyapı ve teknolojiye sahip sınırlı sayıdaki ülkeler arasında yerini alacak. 

# milli muharip uçak