Ankara Büyükşehirden su indirimi bahanesiyle yardımları kesme kararı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tüm su tarifelerine yüzde 50 indirim kararına dair tartışmalar sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi indirim kararını önce yargıya taşıdı sonra da indirim kararı nedeniyle tüm kültürel etkinlikleri iptal ederek yapılan yardımları da kesti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramankazan ilçesinin ardından şimdi de Akyurt ilçesinde yaşayan vatandaşlara yapılan yardımları kesti.

 MESAJ VAR

Suya yapılan indirim kararının geri çekilmesi için vatandaşa yaptırım uygulayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akyurt ilçesinde yaşayan vatandaşlara gönderdiği mesajla yardımları kestiğini ve indirim kararı geri çekilene kadar yardım yapmayacağını bildirdi:

- Değerli hemşerimiz, Büyükşehir Meclisi'nde AK Partili üyelerin yasa dışı aldığı kararla su ücretleri indirilmiştir. Ankara'nın susuz kalmaması için belediye bütçesinden ASKİ'ye para aktarmak zorunda kalacağımızdan dolayı her ay düzenli olarak yapılan et desteği ile kömür ve tohum desteğini ertelemek zorunda kalmıştık. Akyurt Belediye Başkanı Sayın Hilal Ayık vatandaşlara destekleri kendilerinin vereceklerini açıkladı. Kendilerine teşekkür ederiz. Bu ayki et, kömür ve tohum desteğini kendilerinden talep etmenizi rica ederiz. Suya indirim karar mahkeme tarafından iptal edilirse Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz. Saygılarımızla...

BU MESAJ BİR ACİZLİK GÖSTERGESİDİR

 Gönderilen mesaj sonrası Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık harekete geçti, vatandaşlara yardım yapıldığını duyurdu:

- Bu mesaj bir acizlik göstergesidir. 200 çiftçimize 30 ton tohum yardımı yaptık. Şu anda yakıt yardımı için başvuruları alıyoruz yüzde yüz hibeli 100 litre 600 çiftçimize yakıt desteğinde bulunacağız. Kömür desteği içinde çalışmalarımızı yapıyoruz ve vatandaşlarımıza destek olacağız.
# Ankara Büyükşehir Belediyesi # ankara # akyurt