Demirtaş'tan Kandil itirafı: ''Kandil’de gördüğümüz saygıyı biz hiçbir yerde görmüyoruz''

Kobani olaylarına ilişkin görülen davada sanıklardan terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş, Kandil itirafında bulundu. Demirtaş, "PKK, Türkiye hukukuna göre terör örgütüdür fakat Kandil’de ve İmralı’da gördüğümüz saygıyı biz hiçbir yerde görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

HDP'nin yaptığı çağrılar sonucunda 6-8 Ekim 2014'te yaşanan olaylara ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani davasına devam edildi.

Kandil itirafında bulunan Demirtaş, "PKK, Türkiye hukukuna göre terör örgütüdür fakat Kandil’de ve İmralı’da gördüğümüz saygıyı biz hiçbir yerde görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Demirtaş, çözüm sürecinin devam ettiği ve heyetlerin İmralı'ya gidip geldiği dönemde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kendisiyle görüşmek istediğini, kendisinin ise kabul etmediğini savundu.

Bunun üzerine konunun İmralı'da Öcalan'a iletilerek kendisi aleyhine tartışma yaratıldığını iddia etti terör hükümlüsü Demirtaş. “Bana Öcalan’ın yerine geçme teklifi yapıldı. Benden küçük bir Öcalan çıkarmaya çalıştılar. Biz biziz, Öcalan Öcalan’dır. Öcalan’ın Ortadoğu siyasetini etkileyecek gücü ve misyonu var. Biz de halkın siyasi temsilcileri olarak parlamentoda çözüm aktörüyüz” diye konuştu.

7 Haziran seçimleri sonrası Ahmet Davutoğlu'nun HDP'ye ziyarete geldiğini aktardı. "Koalisyona hazır olduğumuzu söyledik. Aksi halde kurulacak bir azınlık hükümetine de dışardan da destek verebileceğimizi, güven oyu verebileceğimizi söyledik. 'CHP ile kurun destek verelim' dedik." ifadelerini kullandı.

İddianamede, soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alınan ve HDP-MYK üyesi olan Bircan Yorulmaz isimli şahıstan elde edilen dijital materyallere yer verilmişti.

Yorulmaz’a 6 Ekim 2014’te PYD silahlı terör örgütü tarafından İngilizce bir mesaj geldiği kaydedilen iddianamede, terör örgütünün HDP MYK’sı ile doğrudan irtibatlı olduğu, örgütün talimatıyla birlikte hareket edildiğine ilişkin somut delil niteliği taşıdığı ifade edilmişti.

# selahattin demirtaş # hdp # pkk # Kobani davası