Vatan Partisi: ''Tabip odalarında da çoklu oda fiyaskosu olur''

Çoklu baro deneyiminden ders çıkarmayan AK Parti, şimdi de tabip odası ile mimar mühendis odalarında benzer bir uygulama planlanıyor. Vatan Partisi’nden iktidarın planına itiraz geldi. Çoklu odanın meslek örgütlerini işlevsizleştireceği kaydedildi.

AK Parti, meslek örgütlerinde mücadele etmek yerine “çoklu oda” modeli ile müdahale etmeyi planlıyor. Barolarda uygulanan model başarılı olmadı. Ancak buna rağmen AK Parti, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın Türkiye karşıtı eylemlerine dayanarak meslek örgütlerinden hem Türk ifadesi çıkarmayı hem de “çoklu oda” modelini uygulamayı planlıyor.

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi Av. Nusret Senem, çoklu baronun tam bir fiyasko olduğunu ve meslek örgütlerini işlevsizleştiren bu anlayışla mücadele edeceklerini açıkladı. Senem, "Türk Tabipleri Birliğinin ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin adından Türk ifadesinin çıkarılmasını Bekir Bozdağ'dan yıllar öncesinden beri PKK savunuyor" dedi.

“AYRI BARO İLE MİLLİCİLERİN ETKİNLİĞİ AZALDI”

AK Parti çoklu baro düzenlemesini 2020 yılında hayata geçirdi. Üye sayısı 5 binin üzerinde olan baroların bulunduğu illerde 2 bin üyenin toplanması halinde yeni baro kurulabilmesinin önü açıldı. Avukat Nusret Senem düzenlemenin sonuçlarını anlattı:

- Çoklu baro tam bir fiyasko oldu. Milli olan AK Partili bir grup, İstanbul Barosu'ndan ayrıldı. Millicilerin, İstanbul Barosu'ndaki etkinliği azaldı. Hem de tarikatların, bölücülerin ayrı baro kurmasının önü açıldı. Üstelik bu yeni baroların hiçbir etkisi yok. AK Parti'ye ve MHP'ye yakın çevreler, aynı fiyaskoyu bu kez tabip odalarında, eczacı odasında, mimarlar odasında da mı yaşamak istiyorlar.

AK Parti’nin Türkiye’nin eczacısına, mimarına, doktoruna güveninin kalmadığını belirten Senem, “Meslek odalarında çoğunluk olacaklarına inanmıyorlar. Kendilerine ayrı dükkan kurdular. Büyük baroları da bölücülerle hareket eden batıcı gruplara teslim ettiler. Büyük bir mücadele yürütüyoruz. Milli olanları bir araya getirirsek neoliberal, PKK ve tarikat kesimlerini temizleriz” ifadelerini kullandı.

# ak parti # çoklu baro # eczacı # Türk Tabipleri Birliği # türk mühendis ve mimar odaları birliği