Kılıçdaroğlu Türkiye'yi suçladı: Süleyman Soylu'dan sert yanıt

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Derin Yoksulluk Ağı kurucusuHacer Fogg ile birlikte çektiği videoda Türkiye'yi uyuşturucu kaçakçılığıyla suçladı. Kılıçdaroğlu'na yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu Kılıçdaroğlu'na, "bu iddiaların bir kuruşunu kanıtlamazsan namertsin" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son zamanlarda sık sık birlikte görüldüğü Hacer Fogg'la birlikte video çekti. Kılıçdaroğlu videosunda, Türkiye'yi uyuşturucu kaçakçılığıyla suçladı. "Dünyada ne kadar uyuşturucu kaçakçısı varsa, uyuşturucu baronu varsa geldiler İstanbul'a yerleştiler" diyerek Türkiye'nin uyuşturucu baronlarına ev sahipliği yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, uyuşturucu parasının da Türkiye'nin cari açığını kapatmakta kullanıldığını öne sürdü.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN SERT TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu ifadelerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sert yanıt verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşan Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu hakkında hem şahsi hem de kurumların dava açacağını belirtti. Bakan Soylu, "Kılıçdaroğlu'nun Amerika'da hamburgerciden aldığı siparişleri birer birer ortaya çıkıyor" diyerek Kılıçdaroğlu'nun Amerika'da ortadan kaybolduğu 8 saati anımsattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  "Deniz Baykal'ın kızının partiden istifa etmesini, Yalova Mahkemesi baskını, ortalığa dökülen MLKP, PKK, FETÖ ve DHKPC ittifakını, kayıp sekiz saatini, belediyelerinin yolsuzluklarını kapatmak için Türkiye'nin kurumlarına iftira atması, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

HACER FOGG KİMDİR?

Kılıçdaroğlu'nun videosunda dikkat çeken bir diğer husus da Hacer Fogg'un da videoda olmasıydı. CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi üyesi olan Hacer Fogg, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretinde birlikte gittiği heyette de yer aldı. Hacer Fogg, ABD ile iyi ilişkiler içinde. Hacer Fogg'un kurduğu Derin Yoksulluk Ağı ABD'den fonlanıyor.

# kemal kılıçdaroğlu # chp # süleyman soylu # içişleri bakanlığı