Gül'den Akşener'e adaylık tavsiyesi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İyi Parti ile temasları sıklaştığı ortaya çıktı. Gül, bir İyi Parti milletvekili üzerinden Meral Akşener’e “Kılıçdaroğlu adaylıkta kararlı, vazgeçirmenin tek yolu sağ partilerin aday göstermesi” mesajını iletti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül siyasi temaslarını artırıyor. Aydınlık Gazetesi, Gül’ün İyi Parti ile olan temaslarını yazdı. Haberde Eski Cumhurbaşkanı Gül’ün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Kılıçdaroğlu’nu adaylıktan vazgeçirmek için” taktikler ilettiği belirtildi. Gül, “sağ partiler aday çıkarırsa Kılıçdaroğlu vazgeçer” dedi.

Aydınlık Gazetesi’nin habere göre Abdullah Gül, bir İyi Parti Milletvekili ile sık sık görüşüyor. Gül’ün çalışma ofisinde yapılan görüşmeler, akşam ev ziyaretlerinde yemekli toplantılarla da devam ediyor. Abdullah Gül ile istişarelerin sonuçları İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e aktarılıyor.

Gül'e yakın kaynaklar İYİ Parti milletvekili ile yapılan son görüşmede üzerinde durulan en önemli konunun 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' olduğunu aktarıyor. Gül'ün İyi Parti milletvekili ile son buluşmasında “Kılıçdaroğlu çok kararlı görünüyor. Vazgeçirmenin tek yolu sağ partilerin aday çıkarması. Ben Ali'yi ikna ederim. Temel Beyle de görüşürüm. Siz de Ahmet Beyi ikna edin” dediği belirtiliyor.

6’lı masadaki kriz ortamı da Abdullah Gül’ün uyarıları doğrultusunda ilerliyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “6’lı masada sağcıları istenmiyorsanız, etmeyin”, “Kılıçdaroğlu’nu tanzim etmeye çalışanlarda şımarıklık çıktı” ifadeleri, “Gül-İyi Parti temaslarıyla” paralellik gösteriyor. Akşener’in çıkışının ardından ise Bağımsız Türkiye Partisi, “Meral abla bizi ‘altılı masa'ya alın” çağrısı yaptı. CHP çevreleri BTP adımının Meral Akşener tarafından atıldığını ve amacın “Kılıçdaroğlu’nun elini zayıflatmak” olduğu şeklinde yorumladı.

İyi Parti kaynakları 11, Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmelerde Gül’ün adaylığı da gündeme geldi. Aday olmak gibi bir ısrarının olmadığını ileten Gül’ün “Ama siz yine de aranızda bir görüşün” dediği öne sürüldü.

Abdullah Gül 6’lı masanın rotasına ilişkin İyi Parti dışında Deva Partisi ile de görüşmeler yapıyor. DEVA Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Candan Karlıtekin’in Abdullah Gül’ün önerilerini muhataplarına ulaştırmak için aracılık ettiği de iddia ediliyor.

# abdullah gül # aydınlık gazetesi # İyi Parti # meral akşener # deva partisi # Bağımsız Türkiye Partisi