Meclis yoğun bir haftaya girdi: Gündemde neler var?

Meclis bu hafta yine yoğun bir mesai harcayacak. Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesini içeren kanun teklifini yasalaştırmak için görüşmeler başlayacak.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, 16 Ocak'ta kamudaki sözleşmelilere kadro verilmesini içeren kanun teklifi görüşülecek. Düzenleme daha sonra haftalık çalışmasına 17 Ocak Salı günü başlayacak Genel Kurulda ele alınacak.

458 bin 615 sözleşmeli personelin yararlanacağı düzenlemeyle, 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar memur kadrosuna geçecek. Memur kadrosuna geçmek isteyenler, başvurularını kanun yürürlüğe girdikten sonra 30 gün içinde yapacaklar.

Anayasa Komisyonu'nda, evlilik birliğinin yalnızca kadın ve erkeğin evlenmesiyle oluşturulabileceğini öngören Anayasa değişikliği teklifi ele alınacak.

Sanayi ve Ticaret Komisyonu, salı günü toplanarak perakende ticarete ilişkin ceza hükümlerindeki caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun teklifini görüşecek.

"6 yaşındaki bir kız çocuğunun 'evlilik' adı altında cinsel istismara maruz bırakılması olayının araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da salı günü toplanacak. Toplantıda, çalışma takvimi, komisyona davet edilecek kurum ve kuruluşlar belirlenecek.

Bu arada Meclis'te siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak. CHP ve MHP Salı günü grubunu toplayacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise çarşamba günü, Ak Parti grubunda konuşacak.

# meclis