Vatan Partisi Kurultayı'na Dünya'nın dört bir yanından mesaj

Vatan Partisi’nin 11’inci Genel Kurultayı’nda Avrasya’nın yükselen ülkelerinden gelen mesajlar okundu. Çin, Rusya, Suriye, İran, Kore Demokratik Halk Cumhuriyet, Filistin, Abhazya, Cezayir, Fransa, İsviçre başta olmak üzere çok sayıda siyasi partinin temsilcisi kurultaya desteklerini iletti.

Vatan Partisi, Asya Çağı’nın öncü ülkeleriyle işbirliğini ve dayanışmasını büyütüyor.

Vatan Partisi’nin Amiral Soner Polat Genel Kurultayı, dünyanın dört bir yanından ilgi gördü. Avrasya’nın yükselen ülkelerinin temsilcileri kurultaya katıldı.


Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, İran Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Resul Mousavi, Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Sofiane Mimouni ve Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Türkiye Temsilcisi İbrahim Avidzba kurultayda hazır bulundu. Abhazya Dostlar Ligi Genel Başkanı Astamur Loguo da Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjania’nın mesajını iletti.

Kurultaya Filistin’den Venezuela’ya çok sayıda ülkeden mesaj geldi. Mesajlarda birlik beraberlik ve emperyalizme karşı mücadele vurgusu ön plana çıktı.

‘TEK KUTUPLU HEGEMONYAYA KARŞI BİRLİKTEYİZ’

Hilal Hilal
Baas Partisi Genel Sekreteri

- Türkiye’deki Vatan Partili yoldaşlar sizlere 11. Genel Kurultayınızda başarılar dilediğimizi iletmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Vatan Partisi ve dost Türk halkı için her daim ilerleme ve istikrar temenni ediyoruz. Sayın Beşar Esad liderliğindeki partimiz bugünkü dünya koşulları hakkındaki değerlendirmelerinize tamamen katılmaktadır. Asya kıtasını gerçek görevine ve rolüne dönüştürecek olan mücadelemizde hep birlikte geleceğin ufkunu inşa edeceğiz; yeni kurulacak dünya düzeninde devletlerin egemenliğine, bağımsızlığına, insani değerlerin tesis edilmesine, yeni liberal düşüncelere ve emperyalizme karşı gerçek demokrasinin, sosyalizmin ve özgür halkların ve devletlerin birbirleri ile saygıya dayalı yeni bir dünya düzeninin kurulmasında hep birlikte bu mücadele de yer alacağız. Hegemonyacı kuvvetlerin ve emperyalist devletlerin müdahalesi sebebiyle Suriye halkı bugün çok büyük zorluklar yaşamaktadır. Bu kuvvetlere karşı mücadelemizde yanımızda olduğunuzu biliyoruz. Tek kutuplu dünya ve hegemonyasına karşı bu mücadelede birlikte olacağımıza dair inancımız tamdır. Türkiye’deki mevcut hükümetin Suriye’de yaşadıklarımızda payı ve sorumluluğu olmasına rağmen Türk halkıyla en yakın dostluk, dayanışma ve kardeşliği tesis etme niyetinde olduğumuzu bilmenizi isteriz. Partimiz ve Vatan Partisi arasında en iyi ilişkilerin ikame edilmesi için ve iki halkın birlikte geleceği inşa etmesi için ve bölge ve dünya halkları arasındaki dayanışma ve kardeşliği tesis etmesi için kurultayınızın başarılı çalışmalara imza atacağına dair inancımız tamdır. Derin saygılarımızı lütfen kabul ediniz. Sizlere başarılar diliyoruz.

 ‘KURULTAY’IN PARTİYİ GÜÇLENDİRECEĞİNE KANİYİZ’

Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi

- Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi, Vatan Partisi (Türkiye)’nin 11. Genel Kurultayını içtenlikle tebrik eder, partiniz merkez komitesine ve tüm üyelerine içten selamlarını sunar. Vatan Partisi’nin 11. Genel Kurultayı’nın partiyi güçlendirme ve geniş çalışan kitlelerin çıkarlarını savunma amaçlarını gerçekleştirmek için önemli bir fırsat olacağına kaniyiz. Partilerimiz arasındaki dostluk ve iş birliği ilişkilerinin bundan sonra da hoşnutlukla gelişmeye devam edeceğine olan güvenimizi ve de Vatan Partisi’nin 11. Genel Kurultay sürecine gönülden başarı dileklerimizi ifade etmek isteriz.

 Ayrıca Kurultay’a Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği de mesaj gönderdi.

‘VATAN PARTİSİ BİZİM SİYASİ İKİZİMİZDİR’

Aleksey Juravlyov

Rodina (Vatan) Partisi Başkanı.Rusya Federasyonu Devlet Duması Yardımcısı

- Siyasette akrabalık kavramı olsaydı, Vatan Partisi bizim siyasi ikizimiz olurdu. Rodina "Vatan" kelimesinin Türkçe karşılığıdır. Tek kutuplu dünyanın yerini çok kutuplu bir dünya alıyor ve bu giderek daha belirgin hale geliyor. Vatan Partisi'ne Rusya'ya verdiği sürekli destek için minnettarız. Kırım'ı Rus toprağı olarak gördüğünüz, Ukrayna’daki özel operasyonumuzu savunduğunuz, NATO saldırganlığının kurbanı olmamak için önleyici bir saldırı yapmamız gerektiğini fark ettiğiniz için; sürekli olarak Türkiye'nin nihayet NATO’dan çekilmesi konusunda ısrar ettiğiniz için; Türk bankaları Rus ödeme sistemi "Mir" i terk etmeye başladığında sokak protestoları düzenlediği için minnettarız. Rus Rodina Partisi, Vatan Partisi'ne ve geleceğin liderine zaferler diler!

 ‘SAHRAVİLERİN MÜCADELESİNİ PEKİŞTİRİYORSUNUZ’

İsmail Debeche
Sahra Halkı ile Cezayir Ulusal
Dayanışma Komitesi (CNASPS) Yönetim Kurulu Üyesi

- Dünya milletleri Batı’nın vahşi baskısı, tahakkümü, ırkçılık, sömürgecilik, yeni sömürgecilik, savaşlar ve terörizmden mustarip. Devrimler, kurtuluş savaşları, sosyalist hareketler, gösteriler bu baskıcı duruma henüz bir son verebilmiş değil. Filistin, Batı Sahra ve BM'ye kayıtlı en az 15 diğer koloni, uluslararası yasallıklarının tanınmasına rağmen hala bağımsızlıklarını ve özgürlüklerini elde edemediler. CNASPS sömürgecilikten kurtulmayı amaçlayan insanlarla dayanışmaya dayalı, partinizle derin ilişkiler kurmasını umuyoruz. Vatan Partisi ve Türk halkının bir bütün olarak Sahravi halkıyla dayanışması ve desteği, Sahravilerin sömürgecilikten kurtuluş mücadelesini pekiştiren önemli bir güç oluşturmaktadır.

Vatan Partisi 11. Genel Kurulrayı'nda (Amiral Soner Polat) Çin Büyükelçisi, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e Çin Komünist Partisi'nin mesajını teslim etti. 

Çin Komünist Partisi'nin mesajı şöyle:

- Vatan Partisi 11. Kurultayı vesilesiyle,
- Genel Başkan Sayın Doğu Perinçek'e ve tüm üyelere içten tebriklerimizi ve iyi dileklerimizi sunuyoruz. Vatan Partisi Türkiye'nin siyasetinde önemli bir güçtür ve Türkiye'nin siyasi toplumunda aktif bir rol oynamaktadır. 
- Son yıllarda partiniz, Çin'i ve Çin Komünist Partisi'ni objektif bir şekilde tanıtmış, Türk Halkının Çin anlayışını geliştirmesinde önemli bir rol oynamış, Çin-Türk dostluğunun derinleşmesine olumlu katkılarda bulunmuştur. Bunu içtenlikle takdir ediyoruz.
- Çin Komünist Partisi, partiniz ile arasındaki geleneksel dostluğa büyük önem vermektedir. Farklılıkları bir kenara koyarken ortak paydalar aramaya, karşılıklı saygı ve karşılıklı öğrenme ilkesine dayanarak iki partinin dostane ilişkilerini, temaslarını ve işbirliğini güçlendirmeye, birlikte Çin Stratejik İşbirliği ilişkilerinin sağlıklı ve hızlı gelişimini ilerletmeye hazırız.
- Sayın Genel Başkan Doğu Perinçek'in liderliğinde daha fazla başarılara imza atacağına inanıyoruz. Partinizi 11. Genel Kurultayı'nın başarıyla sonuçlanmasını dileriz. 

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı # vatan partisi # rusya # kore demokratik halk cumhuriyeti # Filistin Halk Kurtuluş Cephesi # fransa # baas partisi # suriye