Sancak: ''Hükümet olacağız''

Vatan Partisi'nin 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı divan başkanlığına oy birliğiyle Vatan Partisi önderlerinden Ethem Sancak seçildi. Sancak, “Hükümet olacağız” sözlerinin ardından "Türkiye'yi gelecek yüz yıla taşıyacak olan Vatan Partisi'dir" dedi.

Vatan Partisi'nin 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı Divan Başkanı Ethem Sancak, Hükümet olmaya hazır olduklarını vurguladı ve Türk milletinden görev talep etti.

Sancak, Amiral Soner Polat’ı anarak başladığı sözlerine, kurultayın tarihi bir önemde olduğunu belirterek devam etti.

Emperyalizmin çöküşünü anlatan Sancak, Yükselen Asya vurgusu yaptı.

- Amiral Soner Polat’ın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Çaka Bey’in Tuğrul’u, Mustafa Kemal’in kahraman amirali, Vatan Partisi’nin sıra neferi ve kurmay aklı Amiral Soner Polat’ın bize bıraktığı bağımsızlık ve özgürlük bayrağını ömrümüzün sonuna kadar taşıyacağımıza and içiyoruz. 300 yıldır insanlığın göğünde kara bulut gibi güneşi karartmış sömürgecilik, yağmacılık ve emperyalizmin kaçış günüdür bugün. Bugün dünya devriminin objektif koşulları hazırdır. İnsan iradesinden bağımsız, tarihi süreç bu yönde ilerliyor. 300 yıldır emperyalizmin ve sömürgeciliğin altında inim inim inlemiş dünya halkları ayağa kalkıyor ve emperyalizmle bir hesaplaşmaya giriyor. Bu, dünyanın devrimci dönüşümünün başını insanlığın anası Asya yürütüyor. Asya’nın kadim uygarlığı, 2000 yıldır sırtında taşıyan kahraman milletleri artık omuz omuza.

 Sancak, “Asya’nın birlikteliği Atlantik’in sonunu getiriyor” dedi.

Atlantik’ten gelen tehditlere işaret eden Sancak, “Türk milleti NATO’nun tezgahlarına kanmaz” dedi.

Sancak tüm sorunlara çözüm olarak Vatan Partisi’nin programını gösterdi.

# Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı # vatan partisi # ethem sancak