Çin Komünist Partisi: “Vatan Partisi Türkiye’nin siyasetinde önemli bir güçtür."

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı’na Çin Komünist Partisi’nin mesajını getirdi. Büyükelçi Liu, ÇKP’nin mesajını bizzat Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e teslim etti.

Çin'i yöneten Çin Komünist Partisi, Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı’na mesaj gönderdi. ÇKP’nin mesajını kurultaya bizzat Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin (Liu Şaobin) getirdi.

Büyükelçi Liu, kurultay esnasında Çin Hak Cumhuriyeti diplomatlarıyla kurultay salonuna giriş yaptı. Büyükelçi, elindeki beyaz zarfı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e teslim etti.

Perinçek ile Liu bir süre sohbet etti. Bu esnada kurultaya salonunda Amerikan emperyalizmine karşı ve Asya dostluğunu anlatan sloganlar attı.

Çin Komünist Partisi’nin mesajı kurultay salonunda okundu. ÇKP, mesajında ‘Vatan Partisi’nin Türkiye siyasetinde önemli bir güç olduğu’ vurgulandı. 

Vatan Partisi 11. Kurultayı vesilesiyle, Genel Başkan Sayın Doğu Perinçek'e ve tüm üyelere içten tebriklerimizi ve iyi dileklerimizi sunuyoruz. Vatan Partisi Türkiye'nin siyasetinde önemli bir güçtür ve Türkiye'nin siyasi toplumunda aktif bir rol oynamaktadır

 Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi mesajında Türkiye –Çin ilişkilerinin gelişmesinde Vatan Partisi’nin katkılarının altı çizildi.

Son yıllarda partiniz, Çin'i ve Çin Komünist Partisi'ni objektif bir şekilde tanıtmış, Türk Halkının Çin anlayışını geliştirmesinde önemli bir rol oynamış, Çin-Türk dostluğunun derinleşmesine olumlu katkılarda bulunmuştur. Bunu içtenlikle takdir ediyoruz.

Çin Komünist Partisi, Vatan Partisi ile ilişkilerinin boyutlarına dikkat çekti. Mesajda, İki partinin birlikte Çin-Türkiye stratejik işbirliğinin hızlı gelişimini ilerletmeye hazırdır” ifadelerine yer verildi.

Çin Komünist Partisi, partiniz ile arasındaki geleneksel dostluğa büyük önem vermektedir. Farklılıkları bir kenara koyarken ortak paydalar aramaya, karşılıklı saygı ve karşılıklı öğrenme ilkesine dayanarak iki partinin dostane ilişkilerini, temaslarını ve işbirliğini güçlendirmeye, birlikte Çin Stratejik İşbirliği ilişkilerinin sağlıklı ve hızlı gelişimini ilerletmeye hazırız. Sayın Genel Başkan Doğu Perinçek'in liderliğinde daha fazla başarılara imza atacağına inanıyoruz. Partinizi 11. Genel Kurultayı'nın başarıyla sonuçlanmasını dileriz.
# Vatan Partisi ÇKP # Çin Komünist Partisi # Doğu Perinçek # Vatan Partisi kurultayı