Vatan Partisi ve esnaf Yenişehir pazarının yıkımına geçit vermedi: Esnaf, Vatan Partisi ve Ulusal Kanal'a teşekkür etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi'nin Sıhhiye Yenişehir Pazarı’nı yıkma girişimine Vatan Partisi ve esnaf izin vermedi. Pazarın önünde nöbet tutan Vatan Partisi ve esnaf, belediye ekiplerini pazara sokmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi, Sıhhiye’deki Yenişehir Pazarı’nı yıkıp yerine sağlıkçılar anıtı yapacağını duyurdu. Pazar esnafı ve Vatan Partisi ilk günden itibaren nöbet tuttu.

“Ekmeğime dokunma” diyen pazar esnafı, gece tezgahlarını kurdu. Belediye ekipleri ise geceden pazar yerinin elektriğini kesti. Nöbet, sabah saatlerinde de devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekipleri sabah saatlerinde pazar alanına geldi. Yıkıma gelecek buldozerleri bekleyen pazar esnafı ve Vatan Partisi, belediye ekiplerini pazara sokmadı.

Nöbete katılan Ankara Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Recep Ayhan, kararın hukuksuz olduğunu belirtti. Belediye meclis kararına dayanan bir tebligat olmadan pazara müdahale edilemeyeceğini vurguladı.

Ayhan’ın uyarılarının ve pazar esnafının kararlı duruşunun ardından belediye ekipleri çekilmek zorunda kaldı.

Ekiplerin geri çekilmesiyle geceden beri nöbet tutan pazarcılar, tezgâhlarının başına geçti.

Pazar esnafı, başarının ardından ilk günden itibaren yanlarında olan Vatan Partisi ve Ulusal Kanal’a teşekkür etti.

Emekçiler, Ulusal Kanal'ı “En büyük kanal Ulusal Kanal” diyerek alkışlarla karşıladı. Ekmeğine dokunulmayan esnafın mutluluğu, yüzlerinden okundu.

# Ankara Büyükşehir Belediyesi # esnaf # ankara