CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Said Nursi söyleşisi

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet düşmanı Said Nursi'yi anlatacak bir söyleşiye ev sahipliği yapacağını duyurdu. Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, İzmir Kitap Fuarı'ndan "Bediüzzaman'a göre Cumhuriyet ve Demokrasi anlayışı" başlıklı bir söyleşi yapacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet düşmanı Said Nursi’nin fikri devamı iddiasındaki Nurcuların yayın organı Yeni Asya yöneticileri ile geçen hafta Meclis’te bir araya gelmişti.

Kılıçdaroğlu’nun son çıkışları “Helalleşme sırası Said Nursi’ye mi geldi?” sorularına neden olurken CHP’den yeni bir adım geldi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet düşmanı Said Nursi'yi anlatacak bir söyleşiye ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Fuar İzmir’de düzenlenecek programda Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz’ün katılacağı “Bediüzzaman’a göre Cumhuriyet ve Demokrasi anlayışı” isimli bir söyleşi yapılacağı açıklandı.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ağırlayacağı Yeni Asya Gazetesi, haber ve açıklamalarında 6'lı masaya destek çağrısı yaparken, Kılıçdaroğlu da daha önce Said Nursi’nin kitaplarının yasaklanmasına tepki göstermişti.

# izmir # Said Nursi