İBB 2023 Bütçesini sunamadı: 'CHP'li İBB'nin yasal ve meşru bir 2023 bütçesi yok''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin; 2023 yılı bütçe tasarısını İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunamadığı ortaya çıktı.

Belediyeler her yıl hazırladıkları bütçe tasarılarını Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na sunmakla yükümlüyken Türkiye’deki bin 391 belediyeden sadece CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu’nun 2023 bütçe tasarısını yasal süre içerisinde sunamadığı ortaya çıktı.

AK Parti İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Böyle bir beceriksizliği nasıl becerdiniz?" dedi:

- Böyle bir beceriksizliği nasıl becerdiniz? CHP’li İBB Başkanı, belediyenin 2023 bütçesini hazırlayıp “YASAL SÜRE İÇERİSİNDE” ilgili makamlara sunamadı. Yönettiği belediyenin “hesabını” yapamayanların “başka hesaplar” peşinde koşmasını İstanbulluların takdirine bırakıyorum.

 Eylül ayının birinci gününden önce encümene sunularak bakanlığa gönderilmesi gereken bütçe tasarısının gönderilmediği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetim Genel Müdürü Turan Konak'ın 6 Ekim 2022 tarihli yazısında da yer aldı.

# ibb # ekrem imamoğlu