Katar'da Dünya Kupası coşkusu

Dünya Kupası, tarihinde ilk kez Batı Asya coğrafyasında yapılıyor. Katar’da, 2022 Dünya Kupası boyunca devam edecek FIFA Fan Festivali başladı.

2022 FIFA Dünya Kupası boyunca devam edecek FIFA Taraftar Festivali Katar'ın başkenti Doha’daki El-Bida Bahçesi'nde başladı.

Dünya Kupası'nın resmi olarak başladığını gösteren festivalin açılışına, FIFA Başkanı Gianni Infantino (Cianni infantino) ile İspanyol Iker Casillas (iker kalisyas), Brezilyalı Roberto Carlos, Fransız David Trezeguet (david tırezege) ve Marcel Desailly (marsel dösayi) gibi ünlü eski futbolcular katıldı.

Halkın büyük ilgi gösterdiği festivalin açılışında FIFA Fan'ın resmi şarkısı olan "Tukoh Taka"yı seslendirildi. Kolombiyalı şarkıcı Maluma (u uzun) ve Lübnanlı Myriam Fares (iMiryam Fares) canlı performans sergiledi.

FIFA Başkanı Infantino, dünyanın dört bir yanından gelen taraftarlarla gurur duyduklarını belirterek, onlar sayesinde tüm dünyanın Katar'da buluştuğunu söyledi.

Infantino, turnavanın Katar’da yapılmasına yönelik Batılı ülkelerden gelen eleştirilere de sert çıktı. "Avrupa önce 3 bin yıldır yaptıkları için özür dilemeli” dedi.

2022 FIFA Dünya Kupası tarihte ilk kez Batı Asya coğrafyasında düzenleniyor. 2022 Dünya Kupasında ayrıca ilk kez kadın hakemler de görev alacak.

Turnuvadaki maçların, 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda oynanması planlanıyor. 32 takımın 4’erli 8 grupta yer aldığı organizasyonda, şampiyonluk maçı 18 Aralık’ta oynanacak.

# fifa # fifa 2022 # dünya kupası # katar